Fan van SC Cambuur
Nieuws

Aan tafel bij ... Ad de Graaf

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen en de verhuizing naar het Kooi Stadion komt steeds dichterbij. Een uitstekend moment om met algemeen directeur Ard de Graaf de huidige stand van zaken te bespreken. Meerdere onderwerpen komen aan bod, waaronder de met rood omcirkelde wedstrijd op zondag 18 augustus.

De eerste selectie van SC Cambuur begon twee weken geleden aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en heeft inmiddels de eerste oefenwedstrijden afgewerkt. “Daar krijgen we een hoop energie van. Dat geldt ook voor alles wat er nog meer speelt rondom de club, zoals de aanstaande verhuizing. We zijn er wel weer klaar voor”, aldus De Graaf.

Het is de bedoeling dat SC Cambuur op 18 augustus de allereerste wedstrijd in het Kooi Stadion speelt. “Het staat er eigenlijk hartstikke goed voor”, zegt de algemeen directeur. “Er is ontzettend veel gebeurd en qua voetbalstadion is het straks af. De grootste hobbel is de afbouw. Om te kunnen voetballen, moeten we daar een oplossing voor verzinnen. Daar wordt elke dag keihard aan gewerkt en we hebben er heel veel vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Duidelijk is dat het stadion bij de eerste wedstrijd niet helemaal klaar zal zijn Waar moeten supporters en sponsoren rekening mee houden? “Het kan zijn dat je naar een tijdelijk toilet moet of dat het horecapunt op een andere plek zit, maar je stoeltje zal gereed zijn. Verder zal het een kwestie van aanpassen zijn. Voor de supporter, de sponsor, de vrijwilliger en voor ons als organisatie. We zullen het met elkaar moeten doen en het avontuur met elkaar moeten aangaan. Bovenal moeten we allemaal genieten als er straks voor het eerst wordt gevoetbald. We moeten accepteren dat er nog wat dingen anders zullen zijn dan in de definitieve situatie, maar daar valt volgens mij heel goed mee te leven.”

Richting de eerste wedstrijd zal er ruim worden gecommuniceerd met de achterban, meldt De Graaf. “Bijvoorbeeld over de looproutes en wat er van iedereen wordt verwacht. Dat weten we nu ook niet helemaal exact, maar in aanloop naar de wedstrijd zal dit bij iedereen duidelijk zijn.”