Fan van SC Cambuur
Nieuws

Bouw SC Cambuur stadion mede mogelijk gemaakt door afgehaakte sponsors SC Heerenveen

Journalist Sander de Vries van de Leeuwarder Courant schrijft dat het nieuwe stadion van SC Cambuur is mogelijk gemaakt door afgehaakte sponsors van SC Heerenveen.
Sander de Vries geeft aan dat hij een video heeft gezien waar Pieter Kooi aan tafel zat. Diezelfde Kooi is de geldschieter van het nieuwe stadion in Leeuwarden want hij stak er maar liefst acht miljoen euro in. Van die acht miljoen is wel zes miljoen euro een lening en in het bewuste filmpje vertelt Kooi dat de zaken goed gaan.  

Sander de Vries schrijft verder “Hij kwam later vaak als supporter bij Heerenveen, al klopt zijn hart vooral voor Feyenoord.” In ieder geval is het sponsorschap van Kooi naar SC Heerenveen inmiddels voorbij. Wel is de ondernemer ambitieus als het Cambuur betreft. “Hij denkt dat Cambuur over een jaar of drie, misschien vijf, Heerenveen voorbijgaat. Wil hij best een kratje bier tussen zetten. Het zal me benieuwen. Dit hebben ze vaker gezegd in Leeuwarden”. Een bijzondere situatie vind de Vries. “Stelt u zich deze zin eens voor, uitgesproken door de Leeuwarder stadionspeaker Rein de Vries: Dames en heren, hartelijk welkom in het nieuwe Cambuurstadion, mede mogelijk gemaakt door afgehaakte sponsoren van SC Heerenveen", besluit De Vries.