Fan van SC Cambuur
Nieuws

Contracten voor SC Cambuur talenten

SC Cambuur heeft twee jeugdspelers gecontracteerd. De 20 jarige Tyrique Mercera en de 21 jarige Bram Marsman tekenden hun profcontract.
Het contract van Tyrique Mecera gaat in met ingang van 1 juli en loopt tot de zomer 2026 met een optie van een jaar en voor Bram Marsman telt hetzelfde alleen hij heeft een optie voor twee seizoenen.

cambuur

Mercera kwam twee jaar geleden over van Alphense Boys. Bij SC Cambuur O21 maakte hij een dusdanige ontwikkeling door dat hij op 2 november 2023 in de bekerwedstrijd tegen MVV Maastricht (4-1) zijn debuut in het eerste elftal maakte. Daarna volgden nog elf optredens in de hoofdmacht. Mercera, die als controlerende middenvelder en als rechtsback uit de voeten kan, maakte onlangs tegen FC Dordrecht (3-3) zijn basisdebuut en verscheen een week later op bezoek bij Roda JC (2-0) wederom aan de aftrap.
“Een verdiende beloning”, zo luidt de eerste reactie van technisch manager Lars Lambooij. “Tyrique heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt en er zit nog veel meer rek in, want zijn voorwaarden zijn fantastisch. De komende tijd gaan we met elkaar verder werken om zijn potentie volledig te benutten.”

De uit Vroomshoop afkomstige Marsman maakte in 2022 de overstap van de FC Twente/Heracles Academie naar de Jeugdopleiding van SC Cambuur. Na een kleine twee jaar aan de weg te hebben getimmerd bij Onder 21, debuteerde de linkspoot kortgeleden officieel in het eerste elftal. Dat deed Marsman op 26 april in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. De linksback kwam halverwege het duel binnen de lijnen en deed meteen van zich spreken door na vier minuten een assist te leveren op Milan Smit.
Technisch manager Lars Lambooij over de talentvolle linksback: “Het is goed nieuws voor de club en tegelijkertijd ook een compliment richting onze jeugdopleiding dat we na Tyrique nu ook Bram hebben weten vast te leggen. Dit past in onze strategie om talentvolle spelers te ontwikkelen en door te laten stromen naar het eerste elftal. Bram heeft in de afgelopen periode echt een enorme groei doorgemaakt en zijn moderne, energieke stijl sluit ook nog eens uitstekend aan bij het profiel dat wij hebben opgesteld voor deze positie.”

Foto's;  SC Cambuur media