Fan van SC Cambuur
Nieuws

Degradatie is officieel een feit voor SC Cambuur

Het is einde oefening voor SC Cambuur in de eredivisie. De Friese club is officieel gedegradeerd uit de eredivisie na de 0-3 nederlaag tegen FC Utrecht in eigen huis. De mannen van Sjors Ultee gaven alles om het onheil te voorkomen maar werd in effectiviteit afgetroefd door de Utrechters.
 

Screenshot_20230506_220045_Facebook

Voordat de wedstrijd begon werd er afscheid genomen van Sonny Stevens en hij kreeg een waardig afscheid van het Cambuur publiek. Het lag zo wie zo niet aan het Cambuur publiek want de tribunes puilden uit en vocaal steunde men de ploeg geweldig. Het ging redelijk gelijk op en de eerste echt kans was voor de thuisploeg als Sai van Wermeskerken spits Roberts Uldrikis vindt maar zijn inzet ging naast.

In de 37ste minuut was het oud Cambuur speler Sander van de Streek die extra zout in de wonde doet want hij was de man die FC Utrecht op 0-1 kopte na een voorzet van Othman Boussaid. De middenvelder scoorde voor het laatst in maart 2015 in het Cambuur Stadion en toen was dat nog in geel en blauw. Wie destijds de tegenstander was? Inderdaad: ook FC Utrecht. Hij vierde het ingetogen uit respect voor zijn oude club en dat was even fraaie als gemeende geste. Dat die liefde wederzijds is werd bewezen toen hij een staande ovatie kreeg van de supporters bij zijn wissel.

Drie minuten na de 0-1 viel dan ook de 0-2 als Anastasios Douvikas op aangeven van Sean Klaiber de 0-2 binnenkopte. Daar bleef het bij in de eerste helft. SC Cambuur probeerde het wel om nog iets aan de achterstand te doen maar kon geen bres slaan in de Utrechtse muur. Het werd alleen erger deze avond als Robbin Ruiter in de fout gaat. Hij verwerkte een terugspeelbal van Sai van Wermeskerken niet goed en moest daarna een overtreding maken en de toegekende strafschop werd door Anastasios Douvikas onberispelijk binnen geschoten, 0-3. Deze klap kwam de thuisploeg niet meer te boven en iedereen in het stadion besefte toen dat het doek was gevallen voor SC Cambuur, al bleef men achter de ploeg staan.  

Aanvoerder Alex Bangura omschreef het treffend na afloop voor de camera van ESPN: “we waren dit seizoen gewoon niet goed genoeg, dat is de harde realiteit.” En zo is het, helaas.

Volgende week zondag (aftrap 14.30 uur) komt SC Cambuur wel gewoon weer in actie en is in het GelreDome Vitesse de tegenstander.

Screenshot_20230506_220214_Instagram


Opstelling SC Cambuur: Robbin Ruiter; Sai van Wermeskerken, Calvin Mac-Intosch, Floris Smand (Marco Tol), Alex Bangura (Sekou Sylla); Mees Hoedemakers (Ben Rienstra), Daniël van Kaam, Jamie Jacobs; Navarone Foor, Roberts Uldrikis (Bjorn Johnsen), Mimoun Mahi (Michael Breij)

Opstelling FC UtrechtVasilis Barkas; Sean Klaiber, Mike v.d. Hoorn, Nick Viergever, Mark v.d. Maarel; Taylor Booth (Victor Jensen ), Jens Toornstra, Sander van de Streek (Zakaria Labyad), Othman Boussaid (Bart Ramselaar); Dost (Can Bozdogan), Anastasios Douvikas

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Gele kaarten: Booth (FC Utrecht)