Fan van SC Cambuur
Nieuws

Driepunter SC Cambuur op snikhete avond tegen FC Den Bosch

SC Cambuur speelde hun vierde wedstrijd van het nieuwe seizoen in eigen huis en FC Den Bosch was de tegenstander. Op een bloedhete avond wisten de mannen van Sjors Ultee de drie punten in eigen huis te behouden al koste dat best wat moeite. Met Jeremy van Mullum op de plaats van Fedde de Jonge, die interlandverplichtingen had, trok de ploeg ten strijde en al snel had het succes. Nadat mogelijkheden voor Michael Breij en Silvester van der Water geen doel troffen want het in de negende minuut wel raak. Michael Breij vindt Remco Balk en die laat met een droge schuiver doelman Ojrzynski kansloos. Precies zeven minuten later was het al weer raak als wederom Michael Breij Remco Balk vindt en weer rond de aanvaller bekwaam af, 2-0. De thuisploeg zat op rozen dacht men mede doordat de gasten uit Den Bosch daar niet veel tegenover konden stellen. Tot in de 37ste minuut Friese doelman Yanick van Osch gruwelijk in de fout gaat. Bij het uitverdedigen speelt hij de bal zo maar in de voeten van een Boschenaar en die stelde Mulders in staat om de aansluittreffer te maken, 2-1. Een doelpunt dat letterlijk uit het niets kwam en datzelfde kan gezegd worden van de plastic beker met bier die werd gegooid richting de grensrechter. De KNVB-regel inzake dit onderwerp is dan onverbiddelijk: naar binnen en tien minuten pauze. Zo geschiedde en het zou gelukkig bij deze smet blijven op een verder niets dan sfeervolle voetbalavond.

Na rust was het eerst FC Den Bosch dat de klok sloeg want nu trok de ploeg fel te strijde Tot drie keer toe kwam de thuisclub goed weg maar in de 63ste minuut was het penaltyversierder pur sang Remco Balk die zijn naam eer aan deed en zo kon Milan Smit van elf meter scoren, 3-1.

Het verzet van de bezoekers was gebroken en SC Cambuur had in het restant van de wedstrijd de stand meermaals nog iets mooier kunnen maken, maar met name Balk, Kooistra en Breij wisten de kansen die ze kregen niet te verzilveren.

Als slotakkoord kreeg Remco Balk, die een zware week bekroonde met een ijzersterke wedstrijd, een publiekswissel en mocht Myles Veldman nog zijn debuut maken in het betaald voetbal. Eindstand 3-1 en missie geslaagd: de supporters vermaakt en drie punten bijgeschreven.

Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma en is Willem II te gast aan het Cambuurplein. Niet onbelangrijk om te vermelden: de aftrap is dan niet op vrijdagavond 20.00 uur, maar zondagmiddag 16.45 uur.

Opstelling SC Cambuur: Van Osch, Caschili, Tol, Smand, Sylla (87’ Poll); Van Mullem, Van Kaam (C), Breij; Van der Water (15’ El Hilali) (55’ Kooistra), Smit en Balk (87’ Veldman)

Opstelling FC Den Bosch: Ojrzynski; Gyamfi, Maas, Van den Bogert (C) (84’ Van Bakel), Henning, De Groot; Mulders, Ikeshita (78’ Boumassaouidi), Zelalem; Kostorz (84’ Laros)en Kotzebue (78’ Kalinauskas)

Scheidsrechter: Nick Smit