Fan van SC Cambuur
Nieuws

Een valse start in het nieuwe Kooi Stadion voor SC Cambuur

Cambuur - Helmond Sport

Een historisch moment vandaag in Leeuwarden als SC Cambuur de allereerste wedstrijd gaat spelen in het nieuwe Kooi Stadion. Helmond Sport heeft de eer om als eerste tegenstander te fungeren in het nieuwe stadion. Natuurlijk is iedereen benieuwd hoe het SC Cambuur zal vergaan in dit prachtig stadion, wat overigens nog niet helemaal klaar is want vanmorgen vroeg bv moesten de tegels in de kleedkamer van de gasten nog schoongemaakt worden zodat ze na de wedstrijd kunnen douchen. Vandaag zijn er 13.150 toeschouwers aanwezig in het Kooi Stadion, er kunnen meer in maar uit veiligheidsoverwegingen mochten er vandaag niet meer in omdat het nog een bouwplaats is.
1
2  2a

2b

Het eerste echte gevaar is in de elfde minuut als Silvester van der Water vanaf de rechterkant een voorzet geeft maar zowel Milan Smit als Remco Balk kunnen er niet bij. Verder gebeurt er bar weinig in het eerste kwartier en is het zoeken voor bede teams om openingen te vinden al hebben de Helmonders wel meer balbezit.

In de 21ste minuut de eerste echte grote kans als Wouter van der Steen slecht uitverdedigd en hiermee Axl van Himbeeck in de problemen brengt en dan krijgt Nicky Souren de bal en die kan schieten maar via de vingertoppen van de goalie gaat de bal net naast. Drie minuten later valt dan het eerste doelpunt in het Kooi Stadion alleen eigenlijk aan de verkeerde kant want het is Anthony van den Hurk die met een mooi balletje Dario Sits op weg kan laten gaan richting Thijs Jansen en die laat de Cambuur goalie kansloos, 0-1.
6
4

In de 29ste minuut krijgt de thuisploeg een vrije trap te nemen aan de zijkant en die slingert Mathias Nartey voor de goal en Wouter van der Steen gaat dan onder de bal door en Sturla Ottesen kan kooppen maar kopt over. De thuisploeg zet wel aan en kan bijna via Fedde de Jong, na een voorzet van Milan Smit, afwerken en direct daarna is het weer Fedde de Jong die kan schieten maar beide keren scoort hij niet. Doelpunten zien we niet meer en zo gaan beide ploegen met de 0-1 rusten.
7

5

Trainer Henk de Jong was blijkbaar niet tevreden over het spel van zijn ploeg want in de rust brengt hij maar liefst drie nieuwe spelers in. In de zesde minuut na rust lijkt de thuisploeg gelijk te komen als Sturla Ottensen de bal klaar legt voor Silvester van der Water en die kan geheel vrijstaand schieten maar schiet op de voeten van de Helmond goalie en direct daarna een schot van Nicky Souren maar dat gaat recht op de doelman af. SC Cambuur laat zich in ieder geval direct zien. In de 61ste minuut ontbeert het de thuisploeg aan een beetje geluk als Silvester van der Water een prima voorzet geeft en Fedde de Jong de bal ineens doorspeelt en de bal beland op de paal. De thuisploeg domineert de tweede helft en de gasten komen er niet of nauwelijks meer uit, nu is het wachten op grote kansen of doelpunten. In minuut 74 krijgt de thuisploeg dan de kans om gelijk te maken als men een strafschop krijgt als Jonas Stolz hands maakt in de zestien meter. Milan Smit mag hem nemen maar hij mist, Wouter van der Steen pakt de zwakke inzet. Maar dan moet hij de strafschop over genomen worden omdat de doelman te vroeg beweegt en met de voeten voor de lijn staat als Milan Smit schiet. Milan Smit kiest dan de andere hoek en die hoek kiest ook Wouter van der Steen en pakt wederom de inzet. Zo pakt de doelman tot twee keer toe de strafschop van de topscorer van het vorige seizoen van SC Cambuur.

3

De thuisploeg probeert echt alles en zo is Milan Smit weer kansrijk na een voorzet van Remco Balk maar weer is het Wouter van der Steen die de inzet stopt. Zo blijft de Helmond Sport goalie de baas over Milan Smit. Silvster van der Water krijgt in de 88ste minuut nog een mogelijkheid maar een voetje van een verdediger houdt hem van scoren af. Er komen dan zeven minuten extra tijd bij en de grootste kans krijgt doelman Thijs Jansen in de 96ste minuut als hij kan uithalen na een afgeslagen corner en de bal krijgt van Silvester van der Water. De mee opgekomen doelman van SC Cambuur schiet de bal over. Daar blijft het dan bij en beleeft SC Cambuur een valse start in het nieuwe Kooi Stadion en verpest Helmond Sport voor de tweede keer een feestje in Leeuwarden want ook de laatste wedstrijd in het oude Cambuur stadion pakten ze een punt en geen winst voor SC Cambuur. Vandaag pakken ze zelfs drie punten en laten ze alles en iedereen bij SC Cambuur teleurgesteld achter..

SC Cambuur: Thijs Jansen, Sturla Ottesen, Floris Smand (Jeremy van Mullem), Arnau Casas (Michael de Leeuw), Bram Marsman (Thomas Poll), Matthias Nartey (Tyrique Mercerea), Nicky Souren (Benjamin Pauwels), Fedde de Jong, Silvester van der Water, Milan Smit, Remco Balk

Helmond Sport: Wouter van der Steen, Tobias Pachonik, Jonas Scholz, Redouane Halhal, Amir Absalem, Axl van Himbeeck (Bryan van Hove), Enrik Ostrc, Mohamed Mallahi, Dario Sits, Lennerd Daneels (Tarik Essakkati), Anthony van den Hurk (Helgi Ingason)

Scheidsrechter: Allard Lindhout