Fan van SC Cambuur
Nieuws

Erik Schouten en Jamie Jacobs verlaten SC Cambuur

Zowel aanvoerder Erik Schouten als Jamie Jacobs zullen zondagmiddag in de Euroborg in Groningen hun laatste wedstrijd gaan spelen voor SC Cambuur. Voor het tweetal is formeel het contract opgezegd en kunnen dus vertrekken bij de club.

Erik Schouten zal de club na drie seizoen verlaten want hij heeft een voorstel dat de club hem heeft gedaan niet geaccepteerd. In beide gevallen, zowel Schouten als Jacobs, zegde Cambuur voor 1 april het contract van beide niet op. Technisch directeur Foeke Booy zei daarover dat ze met beide spelers doorwilden en daarom hun contract niet hadden opgezegd.

Spelers met een aflopend contract dienen voor 15 mei hun contract formeel op te zeggen, om te voorkomen dat het tegen dezelfde voorwaarden wordt verlengd. Schouten en Jacobs gaan dat beiden doen, waardoor hun tijdperk bij de promovendus erop zit. Waar de toekomst van het duo ligt, is onduidelijk. Volgens de Leeuwarder Courant zou er belangstelling zijn voor Erik Schouten interesse zijn vanuit de onderkant van de eredivisie.