Fan van SC Cambuur
Nieuws

Geen bekerfinale voor SC Cambuur

Een hoogtepunt in de geschiedenis van SC Cambuur want op deze dinsdagavond speelt men in het eigen Cambuur stadion de halve finale van het KNVB bekertoernooi tegen eredivisionist NEC Nijmegen. De gasten uit Nijmegen zijn uiteraard favoriet maar in een bekertoernooi kan alles gebeuren. Zeven jaar geleden stond SC Cambuur ook in de halve finale en toen was AZ door strafschoppen te sterk. Mooie bijkomstigheid voor de wedstrijd is dat SC Cambuur trainer Henk de Jong nog nooit verloor va zijn collega Rogier Meijer.

20240227_195752  20240227_195730

20240227_195804

Onder luid vuurwerk en vuurspuwende meisjes en muziek komen beide ploegen het veld op en als de wedstrijd net zo’n spektakel word dan beleeft het publiek wat. Iedereen dacht dat ze het gehad hadden maar na een minuut of zes barst er buiten het stadion een gigantische vuurwerkshow los. Zelden vertoont dit. Nu is het tijd voor vuurwerk op de groene mat.
Het is vanaf het begin aftasten en zenuwachtig spel van beide kanten en de eerste echte kans is voor NEC als in de 15e minuut Koki Ogawa in de 16 meter vanuit de draai schiet en via de vingertoppen van Yanick van Osch komt de bal op de paal en dan caramboleert de bal in de handen van de goalie.Een minuut of vijf later raken de gasten de lat als een schot van Sontje Hansen via Sturla Ottesen op de lat komt.

20240227_195708 20240227_195730

In de 24ste minuut komt SC Cambuur dan op voorsprong als Jeremy van Mullem de bal voor de goal geeft en Fedde de Jong kopt de bal achter de Nijmeegse defensie waar Robert Uldrikis staat en die de 1-0 binnenkopt. Direct daarna een gevaarlijke Nijmeegse aanval ingeluid door Sontje Hansen en is het oud SC Cambuur spelers Mees Hoedemakers die net naast kopt. Een minuut of vijf later weer een kans voor de gasten als Tjaronn Chery de bal achter de defensie speelt en Koki Ogawa net te klein is om de bal echt van richting te veranderen zodat die binnen valt, nu kan Yanick van Osch redden. Zo blijft het bij rust 1-0.

20240227_210645   20240227_195724

Al binnen twee minuten word de wedstrijd in de tweede helft stil gelegd want er word weer vuurwerk afgestoken buiten het stadion maar daar zitten rode ballen tussen en die belanden op het dak van het stadion en daarom stopt men even.

20240227_210619

In de 56ste minuut het eerste gevaar in de tweede helft voor de gasten als Phillipe Sandler eens uithaalt maar van Osch kan de bal over tikken. Twee minuten later moet NEC dan gelijk maken als Kodai Sano geheel vrijstaand kan koppen op een paar meter afstand van de goal maar hij kopt recht op Yanick van Osch af. Uit de corner kopt Bram Nuytinck maar een Cambuur been houd de bal uit het doel maar in de rebound schiet Kodai Sano tegen de op de doellijn staande Tjaronn Chery aan. NEC heeft de duimschroeven dan aangetrokken en hoe lang kan de thuisploeg dit volhouden. Niet lang want direct daarna een corner van NEC en dan is het Koki Ogawa die de bal bij de eerste paal binnenloopt, 1-1. Gezien de veldverhouding is dit verdiend.
Na deze gelijkmaker is het van beide kanten kat uit de boom voetbal want het is net of beide niet meer durven. Langzaam aan neemt NEC dan het heft weer in handen en druk langzaam aan de thuisploeg weer terug. Toch komt SC Cambuur bijna op voorsprong als Milan Smit in de 86ste minuut een voorzet via de vingertoppen van Jasper Cillissen net naast kopt, een prima redding van de goalie van NEC. Er komen dan minimaal vijf minuten extra tijd bij en daarin word niet meer gescoord en zo gaan beide ploegen dus verlengen.

In de 99e minuut komt NEC Nijmegen dan op voorsprong als invaller Yvandro Borges Sanches wegdraait bij Thomas Poll en Michael Breij dan simpel uitspeelt en naar de achterlijn trekt en de bal voorgeeft op de inkomende Kodai Sato en die schiet de 1-2 binnen. Twee minuten extra, extra tijd brengen ook niets extra’s.

Vijftien minuten heeft SC Cambuur dan nog in de tweede verlenging om wat aan die achterstand te doen maar dat lukt dan niet en zo eindigt deze halve finale in 1-2. Gezien de verhoudingen in de wedstrijd is deze uitslag verdiend. Jammer voor SC Cambuur dat zich nu kan concentreren op de strijd om promotie naar de eredivisie.

SC Cambuur: Yanick van Osch, Sturla Ottesen (Vito Wormgoor), Leon Bergsma (Daniel van Kaam), Marco Tol, Thomas Poll, Michael Breij (Sekou Sylla), Jeremy van Mullem, Fedde de Jong (Wiebe Kooistra), Remco Balk (Jhondly van der Meer), Roberts Uldrikis (Vincent Pichel), Milan Smit

NEC Nijmegen: Jasper Cillissen, Bart van Rooij, Phillipe Sandler, Bram Nuytinck (Sylla Sow), Calvin Verdonk, Kodai Sano, Mees Hoedemakers (Lasse Schöne), Sontje Hansen (Youri Baas), Tjaronn Chery, Rober González (Yvandro Borges Sanches), Koki Ogawa

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Gele kaart(en) SC Cambuur: Michael Breij, Jeremy van Mullem, Vincent Pichel)