Fan van SC Cambuur
Nieuws

Geen schijn van kans voor SC Cambuur tegen Feyenoord

Feyenoord heeft weer een grote stap gezet naar de 16e landstitel door in Leeuwarden eenvoudig met 0-3 te winnen van SC Cambuur. Al kwamen de goals wel lucky tot stand.

Feyenoor dwas negentig minuten de betere ploeg en had weinig te duchten van de Leeuwarders. Dat het bij rust nog maar 0-1 stond mocht de ploeg van Sjors Ultee heel blij mee zijn want de ene na de andere kans creëerden de Rotterdammers. In de 17e minuut kwam Feyenoord op 0-1 toen Igor Paixão de bal vanaf rechts voorgeeft en Santiago Gimenéz de bal vreemd en lucky binnenkopt. Daarna heeft SC Cambuur doelman Robbin Ruiter tot drie keer toe de hulp van paal en lat nodig om geen tegentreffer te incasseren want schoten van o.a. Santiago Gimenéz en Igor Paixão belanden op het aluminium. Bij de 0-1 bleef het bij rust.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met een beter Feyenoord en af en toe wat speldenprikjes van de thuisploeg. Zes minuten na rust scoort Sebastian Szymański de bal aangespeeld krijgt van Oussama Idrissi en de bal in één keer controleert en dan de bal in de verre kruising schiet. Was dit zo bedoelt of was het een voorzet, het leek op het laatste. Een minuut of dertien later tekende waar SC Cambuur op dit moment staat als een voorzet van rechts door Calvin Mac-Intosch over de achterlijn wil koppen maar hij kopt de bal in de kruising en dan staat het 0-3. Dit was natuurlijk de beslissing in de wedstrijd en Feyenoord trainer Arne Slot haalde een paar basiskrachten eruit en bracht jonkies in, ook in aanloop naar de wedstrijd tegen AS Roma natuurlijk. SC Cambuur trainer probeerde ook met wissels nog iets teweeg brengen maar het hielp niet en zo lijkt SC Cambuur op rechtstreekse degradatie af te stevenen want hoe ze dat moeten ontlopen is voor iedereen een vraag.

Opstelling SC Cambuur: Robbin Ruiter, Sai van Wermeskerken (Doke Schmidt), Calvin Mac-Intosch, Floris Smand, Alex Bangura (Sekou Sylla), Jamie Jacobs (Michael Breij), Mees Hoedemakers, Daniël van Kaam, Navarone Foor, Björn Johnson (Roberts Uldrikis), Mimoun Mahi (Remco Balk)

Opstelling Feyenoord: Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida (Marcus Pedersen), Gernot Trauner, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman, Sebastian Szymańsk, Orkun Kökçü, Mats Wieffer (Antoni Milambo), Igor Paixão (Alireza Jahanbakhsh), Santiago Gimenéz (Danilo), Oussama Idrissi (Javairo Dilrosun)

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Gele kaart(en) SC Cambuur: Sai van Wermeskerken, Alex Bagura,

Gele kaart(en) Feyenoord: Dávid Hancko