Fan van SC Cambuur
Nieuws

Henk de Jong blijft positief over zijn ploeg

Ondanks de teleurstellende negentiende plaats op dit moment in de KKD blijft trainer Henk de Jonge positief over zijn ploeg. Hij probeert ‘geilheid” in zijn ploeg te krijgen want men scoorde in de laatste vijf wedstrijden niet en ook een strafschop was niet aan hun besteed.
Henk de Jong

SC Cambuur staat voorlaatste in de KKD. Maandagavond kwamen de Friezen in eigen huis niet langs Roda JC (0-0). Onder meer een gemiste penalty van Mark Diemers zorgde ervoor dat de hatelijke nul niet van het scorebord kwam. "Deze was niet goed ingeschoten. Mark is zó reëel, die weet dat wel, dat kan ik gewoon zeggen", zegt De Jong na afloop tegen ESPN.

De cijfers bij Cambuur zijn zorgelijk. Uit 94 doelpogingen wist de ploeg geen enkele keer te scoren. "Dan doen we heel veel goed", blijft De Jong het rooskleurig inzien. "Nee, het voetbal is niet gepolijst. Dat kan ook niet. We hebben geen spits, het loopt allemaal niet over. Maar we gaan in zes wedstrijden wel richting de honderd kansen. Dat is knap. We krijgen ook haast geen goal tegen, maar er gaan er bij ons nul in. Dat is niet goed."

In Leeuwarden hoopt De Jong snel voor een ommekeer te kunnen zorgen. "Ik zit de jongens achter de broek hoor. Ik probeer op de training de geilheid om goals te maken in de ploeg te krijgen. Als je hem dan niet maakt, moet je op je klote krijgen. Dat vinden ze wel mooi hoor. Vandaag gelukkig niet verloren, daar ben ik blij mee."