Fan van SC Cambuur
Nieuws

Henk de Jong nam contact op met Mark Diemers voor een terugkeer bij SC Cambuur.

Hij weet nog niet waar hij het komende seizoen voetbal maar Mark Diemers heeft onthuld dat SC Cambuur hem benaderd heeft. De inmiddels 28 jarige geboren Leeuwarder staat nog onder contract bij Feyenoord en werd na de winterstop verhuurd aan het Duitse Hannover 96. De Tweede Bundesliga club wil Diemers graag houden maar dan zullen ze het éénjarig contract van Diemers moeten afkopen, en dat is ze nog niet gelukt.

Mark Diemers zegt tegen Omrop Fryslân "Ik heb nog één jaar contract bij Feyenoord en dat betekent dat Feyenoord mij uiteindelijk niet wil verhuren natuurlijk: dat zou niet slim zijn, want dan loop ik zo uit mijn contract. Dus Feyenoord wil mij verkopen en Hannover 96 kunnen niet echt een goede transfersom ophoesten. Wat ik moet kosten? Dat weet ik niet precies. Twee miljoen? Nee, het is wel lager, hoor. Feyenoord heeft mij voor 1,3 miljoen gekocht van Fortuna en ik heb nog een jaar contract, dus dat zal niet boven die 1,3 miljoen liggen".

Het zou kunnen dat SC Cambuur uitkomst biedt, de club waar Diemers zijn debuut maakte in het profvoetbal. Via FC Utrecht, De Graafschap en Fortuna Sittard belandde hij bij Feyenoord. Diemers staat niet welwillende tegenover een terugkeer naar zijn geboortegrond want iedereen weet dat hij ooit nog eens bij SC Cambuur wil terugkeren. Ik ben heel goed met trainer Henk de Jong en de trainer heeft al contact met mij opgenomen zegt Diemers. Hij heeft me gisteravond toevallig gebeld en hij heeft gevraagd of ik opensta voor een terugkeer bij Cambuur. En Henk probeert het altijd, hij is daar supergoed in. Als hij twaalf spelers belt, haalt hij er elf binnen", knipoogt Diemers. "Ik ben heel eerlijk naar Henk. En hij naar mij: in eerste instantie leg ik mijn focus op het buitenland", laat hij dan ook weten. "Mocht daar niets komen wat ik graag zou willen, dan is Nederland weer een optie. En dan is SC Cambuur ook een optie."