Fan van SC Cambuur
Nieuws

Henk de Jong neemt contact op met SC Heerenveen: 'Dit zegt hoe bijzonder hij is'

SC Heerenveen directeur Cees Roozemond zit in zijn maag met het kwetsende spandoek ten koste van SC Cambuur-trainer Henk de Jong, waarvan foto's rond zijn gegaan op social media. De Jong zelf heeft echter zijn steun voor de Friese buren uitgesproken.

De trainer van Cambuur is momenteel herstellende van een cyste in zijn hoofd. Op internet verschenen echter afbeeldingen van 'fans' van rivaal Heerenveen, die poseerden met een spandoek met de tekst 'Cambuur geeft je kopzorgen'. Een woordvoerder van Heerenveen liet donderdag al weten dat de club zich hiervan distantieert. Roozemond spreekt zich in fellere bewoordingen uit. "Wij zijn overvallen door een vreselijke actie van een stel idioten. Deze actie staat haaks op alles wat we zijn", laat hij weten aan de Leeuwarder Courant

De Jong denkt daar ook zo over, heeft Roozemond tot zijn opluchting gemerkt. "Henk belde mij zojuist om ons een hart onder de riem te steken. Hij weet dat dit niet het SC Heerenveen is waar wij voor staan, vertelde hij me." De Heerenveen-directeur heeft bewondering voor dit gebaar. "Bij Heerenveen draagt iedereen Henk een warm hart toe. Hij verdient alle steun. En juist hij belt nu om ons te steunen. Dat zegt alles over hoe bijzonder hij is."

Cambuur en Heerenveen spelen zondagmiddag de Friese derby. Om 12.15 uur zal er afgetrapt worden in Leeuwarden.