Fan van SC Cambuur
Nieuws

Henk de Jong wil weer aan de slag als trainer.

Henk de Jonge moest op doktersadvies stoppen met zijn trainerschap in het betaald voetbal maar hij wil nu de draad weer oppakken en weer aan de slag als trainer. Door een cyste in zijn hoofd moest hij stoppen met zijn trainingsactiviteiten bij SC Cambuur wat hem ontzettend pijn deed natuurlijk.

In de Sportpodcast bij Omrop Fryslân vertelde Henk de Jong dat hij van de dokter zijn werkzaamheden weer rustig aan mag oppakken. Hij zei o.a. "Als ik weer begin, moet ik door. Ik kan het niet maken tegenover de club waar ik dan trainer ben om weer te stoppen. En ook niet tegenover mezelf en mijn gezin. Ik wil niet afgekeurd worden, ik wil weer werken." Om die reden wacht De Jong tot september, voor hij ergens instapt.

Sjors Ultee volgde Henk de Jong op bij SC Cambuur en heeft nog een contract van een jaar en de Jong had de eenzijdige optie om zijn contract met een jaar te verlengen, waardoor SC Cambuur per september in principe twee hoofdtrainers heeft. "Ik wil niet op Sjors Ultee zijn plek solliciteren, of wat dan ook. Ultee is trainer van Cambuur en heeft gewoon een contract. Ik was ziek en zou nooit terugkomen", benadrukt De Jong, die daarmee in het midden laat of hij bij Cambuur of elders aan de slag gaat.
"Laat honderd procent duidelijk zijn dat ik altijd wil samenwerken, maar ik snap Ultee volledig als hij mij ook wat als een bedreiging ziet", aldus de trainer. "Dan ga ik gewoon andere dingen doen."