Fan van SC Cambuur
Nieuws

Informatie over de eerste wedstrijd in het Kooi Stadion

Het duurt niet lang meer en dan kunnen de supporters van SC Cambuur eindelijk het nieuwe Kooi Stadion betreden. Dit zal een historisch moment worden voor alles en iedereen die de Friese club een warm hart toedraagd. De club geeft op hun website informstie over die eerste wedstrijd en die plaatsen wij hier ook.

1. Praktische informatie
We ontvangen op zondag 18 augustus Helmond Sport als tegenstander voor de eerste wedstrijd ooit in het nieuwe stadion. De aftrap is om 12.15 uur en de poorten van het stadion zullen om 10.45 uur open gaan. Kom vooral vroeg naar het Kooi Stadion om eventuele wachtrijen te voorkomen.

2. Ticketing
Er zijn twee manieren om het stadion binnen te komen: met je hardcard of je digitale seizoenkaart. Die laatste vind je in je eigen account van Tymes4, ons nieuwe ticketingsysteem. Log in op tickets.cambuur.nl en klik in het menu op ‘Mijn seizoenkaarten’. Deze kun je vervolgens scannen bij de juiste tourniquet.

3. Ingangen
Goed om te weten: er is maar één ingang waar je kaart groen scant en waarmee je dus toegang tot het stadion hebt. Kijk dus goed op de stadionplattegrond welke ingang je moet hebben. Voor een soepele doorstroming verzoeken we iedereen om de seizoenkaart gereed te houden bij het betreden van het stadion.

4. Horeca
Om met het slechte nieuws te beginnen: de kiosken zijn nog niet in bedrijf. Wel heeft onze horecapartner Gang van Zaken kunnen regelen dat er overal mobiele horecapunten te vinden zijn en er precies evenveel tappunten zijn als in de nieuwe situatie. Aangezien we een voorlopige veiligheidsvergunning hebben gekregen mag er tijdelijk tot de 80e minuut worden verkocht. Hierna zullen de horecavoorzieningen sluiten. Betalen kan bij voorkeur bij de alle kassa ‘s met de pin. Per tribune zijn er twee kassa’s voor contante betalingen.

5. Parkeren
Kom met de fiets! Dat is het beste advies wat we kunnen geven om het wedstrijdbezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Rondom het stadion zijn er voldoende stallingen te vinden en hiermee ben je het snelst op je plek en ook weer thuis. Lukt dat niet, dan is het Openbaar Vervoer ook een goede optie (meerdere lijnen gaan richting het stadion, kijk op 9292.nl voor de meest actuele informatie). Zijn beide opties niet mogelijk en kom je toch met de auto? Dan kun je op cambuur.nl/bereikbaarheid vinden waar het mogelijk is om te parkeren. Parkeer in alle gevallen niet in de omliggende wijken, want hier zijn strenge afspraken over gemaakt en zal ook op worden gecontroleerd.

7. Toiletten
Waar we in het oude stadion structureel te weinig toiletvoorzieningen hadden zal dit in het nieuwe stadion een stuk beter voor elkaar zijn. Bij de eerste wedstrijd is dit echter nog niet het geval op alle tribunes. Op Zuid en Oost zijn de toiletten allemaal in gebruik, maar op noord zal er gebruik dienen te worden gemaakt van de tijdelijke voorzieningen. Deze zijn te vinden op het plein tussen Noord en West (waar je het stadion ook binnen bent gekomen). Kom je er niet uit, vraag dan gerust een steward.

8. Fanshop
De nieuwe Cambuur-winkel van Voetbalshop.nl in het hoofdgebouw is nog niet gereed en daarom staat er achter de Oost-tribune (buiten het stadion) een speciale merchandise stand. Hier koop je onder meer het nieuwe thuis- en uitshirt.

Tot slot willen we je vooral heel veel plezier wensen in Ons Nieuwe Thuis en we kijken er enorm naar uit om je voor de allereerste keer te mogen begroeten in het Kooi Stadion!