Fan van SC Cambuur
Nieuws

Investeerder Bert van den Brink heeft verder niets voor ogen met SC Cambuur.

Begin deze maand ontving SC Cambuur zomaar een investering van 2,5 miljoen euro maar daar heeft investeerder Bert van den Brink heeft hij daar niets mee voor ogen zegt hij tegen VI. Hij ziet de club als een hobby al neemt hij wel zitting in het stichtingsbestuur van SC Cambuur.

Bert van den Brink die een geschat vermogen heeft van 450 miljoen euro en daarmee staat hij in de Quote 500 zegt verder “ ik vind het een leuke club met hele prettige mensen en voetbal is voor mij plezier en bier moet je drinken en mensen moeten plezier hebben. Voetbal is voor mij plezier", zegt de ondernemer, die ook nog een lening van één miljoen verschaft. 

Is Van den Brink in de toekomst nogmaals van plan om de portemonnee te trekken, bijvoorbeeld om een leuke speler naar Cambuur te halen? "Het is niet gelijk de bedoeling, maar uitgesloten is niets." Van den Brink heeft wel voor ogen waar hij hoopt dat Cambuur over vijf jaar staat. "Een stabiele club die meer wint dan verliest. Een club waar mensen met plezier naartoe komen. Ook de bezoekende supporters van Ajax, als ze verloren hebben. Dat zou ik wel geslaagd vinden."

Daarmee lijkt de miljonair een plek in het linkerrijtje te ambiëren. "De lat mag wel wat hoger. Er komt een nieuw stadion, dan komt er meer geld en zoals ik al zei: het leuke aan voetbal is voor mij het presteren. Het belangrijkste is om een goed bedrijf neer te zetten dat presteert. Als Cambuur vervolgens in het linkerrijtje staat en ik daar een bijdrage aan lever, zou ik dat heel leuk vinden."