Fan van SC Cambuur
Nieuws

João Virginia vertrekt bij SC Cambuur

De Leeuwarder Courant meldt doelman João Virginia vertrekt bij SC Cambuur en terug keert naar Everton. Hij heeft een blessure opgelopen en komt daarom dit seizoen niet meer in actie dus hij heeft zijn laatste wedstrijd al gespeeld voor SC Cambuur. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

De Friese club had Vurginia gehaald als eerste keeper voor dit seizoen maar na zeventien wedstrijden werd dat ineens anders. De niet zo rustige Portugese doelman werd ineens vervangen door de meer ervaren en rustiger Robbin Ruiter.

De trainer van SC Cambuur Sjors Ultee zei hierover destijds "João is echt een goeie keeper, maar de onzekerheid en gekke acties van de afgelopen wedstrijden kunnen we nu niet gebruiken. Virgínia werkt verder aan zijn herstel bij The Toffees, waar hij nog tot eind volgend seizoen vastligt”.

In de zeventien wedstrijden die hij keepte voor SC Cambuur kreeg hij maar liefst 28 doelpunten tegen en hij hield vier keer de nul. Robbin Ruiter zijn contract lopt af aan het einde van dot seizoen waardoor SC Cambuur alleen nog Bret Minneman als doelman onder contract heeft voor het eerste elftal.