Fan van SC Cambuur
Nieuws

Keeper Peter Bos: "De hele nacht door moesten jongens naar de wc of overgeven"

Met een behoorlijk gehavend elftal speelde SC Cambuur afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Vitesse in het Gelredome. Veel spelers ontbraken wegens een spontaan opgekomen buikgriep. 
Keeper Pieter Bos schrok behoorlijk van de onstane situatie en reageerde dat iedereen plotseling ineens ziek werden en de hele nacht door moesten er jongens naar de toilet en ze moesten overgeven. Dit had hij nog nooit mee gemaakt. Het was geen ideale situatie om te spelen maar we hebben het er het beste van gemaakt. Er viel de keeper niets te verwijten want hij keepte een prima wedstrijd. Naar omstandigheden hebben we het redelijk gedaan. Er zit de laatste twee weken ook wat meer pit en agressiviteit in. Daarmee kunnen we vooruit."

Aanvoerder Erik Schouten vertelde dat alle spelers die de wedstrijd hebben gespeeld niet fit waren. "Er zijn nog twee of drie jongens met klachten die hebben gespeeld", vertelt de verdediger. Er waren spelers die de zaterdag voor de wedstrijd al afhaakten en ook zondagmorgen haakten er nog jongens af. Het was best een rare situatie want we gingen zaterdag overdag al weg naar Arnhem en s'avonds werden er al jongens ziek. Er waren jongens met diarree en anderen moesten overgeven en er waren drie jongens die naar huis gingen op de ochtend van de wedstrijd. Voor de wedstrijd is er een speler achtergebleven in de bus en Doke Schmid viel in de warm up nog af.