Fan van SC Cambuur
Nieuws

Martijn Barto vertrekt bij SC Cambuur

De technische staf van SC Cambuur zal deze zomer een verandering ondergaan. Assistent-trainer Martijn Barto heeft er voor gekozen om een nieuwe uitdaging aan te gaan en zal dus volgend seizoen geen onderdeel meer uitmaken van de technische staf van het eerste elftal.

Screenshot_20240630_082404_X

In de zomer van 2011 maakte Barto de overstap van Harkemase Boys gemaakt naar SC Cambuur en in zijn tweede seizoen werd hij kampioen van de Eerste Divisie. De inmiddels 39-jarige oud-spits heeft in 2018 zijn actieve carrière beëindigd en was daarna in meerdere functies actief voor de Leeuwarder volksclub. Hij is vanaf het seizoen 2019/2020 lid van de technische staf van Cambuur 1 als assistent-trainer.

De hoofdpersoon zelf zegt: “Dit is een tot ziens en zeker geen vaarwel, want in de afgelopen dertien jaar heb ik veel mooie dingen meegemaakt met deze fantastische club. Hoewel ik na zoveel jaren nog steeds behoefte heb aan een nieuwe omgeving en uitdaging, zal ik de club en mensen in mijn hart sluiten en zeker regelmatig te vinden zijn in het nieuwe stadion. Daarom wil ik iedereen van de club en de supporters in het bijzonder ook enorm bedanken.”

Over het vertrek van de assistent-trainer: “Martijn heeft natuurlijk een ongelooflijke staat van dienst bij onze club en daarom kunnen we deze keuze alleen maar respecteren. Hij is en blijft altijd van harte welkom, ook straks in het nieuwe Kooi Stadion. Wij wensen hem natuurlijk alle succes voor de toekomst toe.