Fan van SC Cambuur
Nieuws

Michael Breij gaat SC Cambuur verlaten?

De Leeuwarder Courant schrijft vandaag dat het er op lijkt dat de wegen van SC Cambuur en Michael Breij gaan scheiden aan het einde van dit seizoen. Ruim een maand geleden liep de aanvallende middenvelder een hamstring blessure op en sindsdien werkt hij hard aan zijn herstel en dat gaat met ups en downs maar toch hoopt hij dat hij nog een rol van betekenis kan spelen in de laatste wedstrijden van net seizoen. Op dit moment moet hij lijdzaam toekijken vanaf de tribune hoe zijn ploeggenoten het doen en daarover zei hij „Dat toekijken is lastig en niet leuk”, zegt Breij. „Tegelijkertijd zijn wij onlangs met vijf verdedigers gaan spelen en hebben we iets meer controle over de wedstrijd. Het levert misschien niet het mooiste voetbal op, die kritiek snap ik, maar het is wel effectief gebleken. Daar ben ik heel tevreden over. We zitten nu eenmaal in een situatie waar we zeker nog drie of vier wedstrijden moeten winnen om de play-offs te halen. Al spelen we met negen man achterop, zolang we het halen ben ik blij.”. Breij veracht dat hij op korte termijn weer aan kan sluiten bij de groepstraining en hoopt dat hij bij de wedstrijdselectie kan zitten als SC Cambuur tegen Jong Ajax speelt in Amsterdam. Volgens hem is dat niet onrealistisch. Hij zei daar zelf over „Ik hou wel van doelen stellen. Ik ben op de goede weg. Er zit weer kracht in de hamstring en de rek is goed, nu moeten we kijken of het ook in wedstrijdsituaties goed uitpakt. Het gaat er ook om dat ik weer vertrouwen krijg in die hamstring en durf aan te zetten zonder erbij na te denken. Dat kost gewoon tijd en dat is lastig. Ik wil graag weer wedstrijden spelen, maar tegelijkertijd ook niets forceren. Red ik Jong Ajax tóch niet, dan verleg ik mijn focus naar het duel met zijn oude ploeg FC Groningen.”
Hij wil dolgraag weer een rol van betekenis spelen mede doordat zijn contract afloopt aan het einde van dit seizoen. Tot nu toe heeft hij geen nieuwe aanbieding van de club ontvangen en het lijkt er dus op dat hij aan het einde van het seizoen op zoek moet naar een nieuwe club.„Zoals het er nu voorstaat, ga ik Cambuur na dit seizoen waarschijnlijk verlaten”, zegt Breij. „De club heeft mij vooralsnog geen aanbieding gedaan. Daar zullen ze zo hun redenen voor hebben en die respecteer ik. Maar toch: ik heb hier straks bijna vijf jaar lang met heel veel plezier gevoetbald. Ik had ergens dan ook wel verwacht dat de club me een aanbieding zou doen. Laat ik zo zeggen: ik had het fijn gevonden als ze in ieder geval hadden gezégd dat ze met me in gesprek zouden willen.”

Wat niet is kan nog komen, erkent Breij, maar vooralsnog lijkt de kans volgens hem zeer groot dat er een ander avontuur wacht. „Ik heb altijd gezegd dat Cambuur bij mij op één staat. Maar zonder een aanbieding heb ik überhaupt niets om te overwegen. Misschien heeft het te maken met mijn wens om nog eens in het buitenland te spelen. Zou natuurlijk kunnen. Dat lijkt nu in ieder geval een stapje dichterbij te zijn gekomen. We gaan zien wat het volgend jaar wordt. Ik hoop op iets leuks.”

Voorlopig focust Breij zich de komende weken volledig op zijn herstel. „Er is weleens wat interesse, maar zo lang het niet serieus is hoef ik het ook niet te horen. Natuurlijk heb ik bepaalde wensen en gedachten, daar heb ik het thuis ook wel eens over. Het buitenland en Nederland behoren beide tot de mogelijkheden. Tot nu toe heb ik, los van die blessure, een aardig seizoen gehad. Dus er komen vast wat mooie dingen voorbij. En als het moment daar is, dan hak ik een knoop door.”