Fan van SC Cambuur
Nieuws

Milan Smit vertrekt naar GA Eagles

SC Cambuur meldt zojuist dat Milan Smit de club gaat verlaten en gaat spelen voor eredivisionist GA Eagles.

Screenshot_20240826_181341_Instagram

Vanuit de Jeugdopleiding van SC Cambuur de kans grijpen bij het eerste elftal en vervolgens een transfer maken naar de Eredivisie. Het is de droom van vrijwel elke jeugdspeler en voor Milan Smit wordt het nu waarheid. De 21-jarige spits maakt de overstap naar Go Ahead Eagles en tekent voor vier seizoenen in Deventer.

In de zomer van 2018 stroomde Milan Smit de Jeugdopleiding van SC Cambuur binnen en via de Onder 18 en Onder 21 maakte hij in april 2022 zijn debuut in het betaald voetbal in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen. In 63 optredens voor SC Cambuur kwam hij in totaal tot 28 doelpunten en 6 assists.

Zoals gebruikelijk bij SC Cambuur wordt de hoogte van de transfersom niet bekend gemaakt, maar zeker is wel dat het om een clubrecord gaat.

“Dat is natuurlijk fantastisch voor de club en ook voor Milan zelf”, zo licht technisch manager Lars Lambooij desgevraagd toe. “Deze transfer is een perfect voorbeeld van hoe je met hard werken en altijd bezig zijn met ontwikkelen een mooie stap kunt zetten. Dat is ook waar wij als club voor staan: talentvolle mensen binnenhalen en ze vervolgens de handvaten aanreiken om op alle gebieden te ontwikkelen. Daarvoor verdienen de mensen binnen de opleiding overigens ook een compliment. Al met al komt deze stap Milan toe en is het hem zeer gegund.”