Fan van SC Cambuur
Nieuws

Nederlaag nummer 25 dit seizoen voor SC Cambuur in Rotterdam

Op een zonovergoten Kasteel speelde Sparta zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het al gedegradeerde SC Cambuur. Wel opvallend dat Sparta de laatste twee wedstrijden van het seizoen speelt tegen de ploegen die al gedegradeerd zijn want volgende week wacht FC Groningen uit. Bij SC Cambuur mag doelman Brett Minnema zijn debuut in het betaald voetbak maken.

Sparta begon goed aan de wedstrijd maar de eerste kans was toch voor de gasten uit Leeuwarden. In de 8ste minuut krijgt SC Cambuur een strafschop als Jonathan de Guzman Remco Balk neerlegt. Spits Roberts Uldrikis, die nog niet gescoord had dit seizoen, mocht zich over de strafschop ontfermen maar Nick Olij red met een katachtige redding. Een corner is het gevolg en die wordt door Marco Tol alsnog binnengekopt, 0-1. De thuisploeg moest dus in de achtervolging maar de beste kansen waren nog wel voor Cambuur. Navarone Foor was een paar dichtbij een goal met schoten die net naast gingen. Pas in de 24e minuut kregen de Kasteelheren de eerste serieuze kans. Shurandy Sambo gaf goed voor, waarna Tobias Lauritsen net over kopte. Zes minuten later was het alsnog raak voor Sparta. Tobias Lauritsen gaf ditmaal de assist door de bal klaar te leggen voor Koki Saito. De Japanner vond de verre hoek en tekende hiermee voor de 1-1.
Twee minuten later had SC Cambuur eigenlijk weer op voorsprong moeten komen als Michael Breij een grote kans krijgt maar hij schiet uit kansrijke positie de bal net voorlangs. Na deze kans nam Sparta het heft in handen in de wedstrijd en kwam SC Cambuur er bijna niet meer aan te pas.
Tobias Lauritsen was dichtbij de tweede treffer maar na een assist van Jonathan de Guzman de bal net naast tikt. Een minuut later was het dan wel raak als Mica Pinto vanaf rand 16 meter uit kan halen en de 2-1 binnen schiet. Amper vier minuten later weer een tegenslag voor SC Cambuur als Joshua Kitolano ook nog de 3-1 binnenkopt na een goede voorzet van Younes Namli. Zo ging Sparta na een valse start met een soevereine voorsprong de rust in.

De tweede helft was vijf minuten oud en nadat eerst Robert Uldrikis de buitenkant van de paal had geraakt lag de vierde Sparta treffer binnen. Younes Namli zorgde met een harde droge schuiver de 4-1 binnen.
Direct hierna kreeg spits Roberts Ukdrikis zijn derde grote kans maar weer was Nick Olij hem de baas en bleef de spits nog doelpuntloos. Na ruim een uur spelen kreeg Silvester van der Water een grote kans om de stand iets dragelijker te maken maar weer was Nick Olij die de situatie meester was. Met nog twintig minuten te gaan was de wedstrijd al lang en breed beslist. Sparta kon daardoor op jacht naar meer doelpunten en kreeg daarbij kansen. Eerst haalde Vito van Crooij van ongeveer zestien meter van het doel van Cambuur doelman Brett Minnema uit, maar ging zijn poging rakelings naast. Even later stuitte Tobias Lauritsen van dichtbij op Brett Minnema.
Dat was het dan wel wat kansen betreft en in het laatste kwartier gebeurde er niets meer en eindigde de wedstrijd in 4-1.

Door de zege van FC Twente op RKC en de nederlaag van FC Utrecht bij Ajax, is Sparta sowieso al zesde geëindigd in de Eredivisie. Dat is de beste prestatie sinds 1996. Volgende week spelen de rood-witten nog wel de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Groningen. Hierna volgt de play-offs, waarin Sparta FC Utrecht gaat treffen.

Sparta: Nick Olij, Shurandy Sambo (Dirk Abels), Bart Vriends, Adil Auassar, Mica Pinto (Aaron Meijers), Younes Namli (Pedro Serna), Jonathan de Guzman (Arno Verschueren), Joshua Kitolano (Jeremy van Mullem), Vito van Crooij, Tobias Lautitsen, Koki Saito

SC Cambuur: Brett Minnema, Sai van Wermeskerken (Doke Schmidt), Marco Tol, Leon Bergsma, Sekou Sylla, Daniël van Kaam, Ben Rienstra (Mees Hoedemakers), Michael Breij (David Sambissa), Navarone Foor (Mitchell Paulissen), Remco Balk (Silvester van der Water), Roberts Uldrikis

Scheidsrechter: Richard Martens

Gele kaart Sparta: Marco Pinto

Gele kaart SC Cambuur: Leon Bergsma