Fan van SC Cambuur
Nieuws

Operatie Henk de Jonge geslaagd

Voormalig trainer van SC Cambuur Henk de Jong is succesvol geopereerd aan de cyste in zijn hoofd. Hij maakt het naar omstandigheden goed meldt de club vandaag. De club roept eenieder op om Henk met rust te laten want rust heeft hij hard nodig. Hij moet zich volledig op zijn herstel kunnen richten en dat is logisch

Henk de Jong trad in oktober vorig jaar voor de derde keer noodgedwongen terug als eindverantwoordelijke bij de Friese ploeg, nadat al in 2021 een cyste in zijn hoofd werd ontdekt. Volgens de Leeuwarder Courant onderging De Jong dinsdag in Nijmegen een ingrijpende, zes uur durende operatie aan die cyste.

De 58-jarige oefenmeester vertelde in december al dat hij weer hoop koesterde, nadat een internist hem had benaderd. "Dan krijg je dus wel een behoorlijke operatie, want ze moeten je hoofd in. Dat is wel risicovol, maar dat neem ik op de koop toe. Ik wil graag weer normaal leven, kunnen autorijden en kunnen eten in een druk restaurant. Of dat ik op een feestje niet na een kwartier naar huis hoef", vertelde hij aan de NOS.

Onder De Jong promoveerde Cambuur tot twee keer toe naar het hoogste niveau en werd in 2022 met de negende plaats de hoogste eindklassering ooit in de eredivisie  behaald. Na zijn vertrek namen in eerste instantie assistent-trainers Pascal Bosschaart en Martijn Barto de honneurs waar en in januari nam Sjors Ultee het stokje over.