Fan van SC Cambuur
Nieuws

Pascal Bosschaart over zijn vertrek bij SC Cambuur.

Pascal Bosschaart baalt ervan dat hij moet vertrekken bij SC Cambuur en hij doet een boekje over zijn aanstaande vertrek. Plots kreeg hij te horen dat de club had beslist dat hij weg moet bij de club en dat zint hem niet.

De afgelopen week maakte SC Cambuur bekend dat men niet verder gaat met Pascal Bosschaart en dat zijn aflopende contract niet verlengd wordt. De reden daarvan werd alleen niet bekend gemaakt. Tegenover het Algemeen Dagblad zegt Bosschaart "Niet ik, maar Cambuur heeft deze keuze gemaakt. Een vervelende situatie, voetballers moeten voor 1 april weten waar ze aan toe zijn. In dat kader had de club op maandag een aantal gesprekken gepland. Ik ben in die beslissingen zelfs nog onderdeel geweest." Hij vervolgt "Na de training zag ik ineens een appje met een schemaatje. Ook de assistent-trainers werden in gesprekjes van acht minuutjes ingedeeld", gaat de geboren Rotterdammer verder. "En daar kreeg ik van de directeuren Ard de Graaf en Gerard van den Belt te horen dat de club niet met me doorgaat. Vanwege bezuinigingen was er geen plek meer voor me. Het doet me echt pijn. Vier jaar lang zat ik bijna dagelijks ’s ochtends vrolijk om kwart voor zes in de auto naar Leeuwarden, ik heb bloed, zweet en tranen voor de club gegeven."

Pascal Bosschaart maakte als assistent-trainer de promotie van SC Cambuur naar de eredivisie van heel dichtbij mee want hij was achttien wedstrijden interim-trainer bij afwezigheid van hoofdtrainer Henk de Jong. "Het gevoel en de momenten die in vier jaar tijd zijn opgebouwd door mij en de club, waren voor mij in vijf minuten tijd weg", is Bosschaart duidelijk. "Dat er iets gebeurt bij een club die onderaan staat en er financieel slecht voorstaat, snap ik. Het gaat me om de manier waarop. De club had dit toch ook in januari kunnen vertellen? Waarom moet dat nét voor 1 april? En als het om bezuinigingen gaat, hadden ze me ook een heel matige aanbieding kunnen doen."