Fan van SC Cambuur
Nieuws

Prima overwinning SC Cambuur in Sittard, 1-4

download

Vanavond mogen de mannen van Henk de Jong de verste uitwedstrijd spelen en dat in Sittard tegen Fortuna Sittard. Kunnen de mannen hun eerste doelpunt maken van het seizoen en het belangrijkste is kan men drie punten mee terug nemen naar Leeuwarden.

Screenshot_20220820-174601_Twitter

De opstelling van Fortuna Sittard                          De opstelling van SC Cambuur
Screenshot_20220820-204617_Twitter   \Screenshot_20220820-204624_Twitter

Al snel is de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg als Geogre Cox de bal voorgeeft op Paul Gladon maar die laat de bal onder zijn voet doorglijden en een minuut of vijf later moet João Virginia in actie komen en die red ten koste van een corner.

In de 9e minuut het eerste gevaar van Friese zijde als men een corner mag nemen maar die levert niets op.

Burak Yilmaz is het dan die in de minuut een schot lost en João Virginia in de fout gaat en zo staat het 1-0. Iñigo Córdoba met een schot dat recht in de handen komt van de Cambuur keeper betekend alweer gevaar van Limburgse zijde. Mees Hoedemakers krijgt in de 19e minuut een gele prent na een overtreding op Mats Seuntjes en direct daarna is het een zeer gevaarlijk schot van diezelfde Mats Seuntjes die João Virginia weer tot corner moet verwerken. SC Cambuur speelt heel slordig en komt nog steeds niet tot kansen. Fortuna wel want Paul Gladon speelt Burak Yilmaz aan en zijn schot wordt getoucheerd en dat levert de thuisploeg een corner op. Vanuit die corner is het Dimitrios Siovas die kan koppen maar João Virgina red en direct daarna moet de Cambuur keeper weer optreden na een actie van Iñigo Córdoba. Een paar hoekschoppen van SC Cambuur leveren ook niks op.

In de 37ste minuut grijpt Henk de Jong in en haalt Remco Balk en Jaimy Jacobs naar de kant en brengt David Sambissa en Michael Breij. Vlak voor rust nog een mogelijkheid voor Cambuur de poging van Roberts Uldrikis is net te zacht. Er komen dan twee minuten extra tijd bij en daarin gebeurt niets en zo gaan beide ploegen met de 1-0 rusten.

Screenshot_20220820-204600_Twitter

Doke Schmit blijft in de kleedkamer achter en voor hem komt Sai van Wermeskerken. We hebben twee minuten gespeeld in de tweede helft als Michael Breij de bal aangespeeld krijgt op het middenveld en uithaalt van een meter of 20 en de bal vliegt binnen. De eerste goal van SC Cambuur in het nieuwe seizoen is een feit, 1-1. Een domme overtreding van Mats Seuntjes levert hem geel op.

In de 58ste minuut krijgt Fortuna een corner nadat de bal via Mees Hoedemakers over de achterlijn ging en via het hoofd van Paul Gladon komt de bal bij Burak Yilmaz die op een meter of vijf van de doellijn de bal overwerkt. Direct daarna wisselt Fortuna en haalt het Paul Gladon en Iñigo Córdoba naar de kant en brengt het Tijjani Noslin en Cole Bassett.

Fortuna zet dan weer aan om op jacht te gaan naar de tweede treffer en SC Cambuur wordt achteruit gedrukt. In minuut 65 is het bijna SC Cambuur dat op voorsprong komt als aanvoerder Roberts Uldrikis zich een weg slalomt langs een aantal Fortuna spelers en dan op rand 16 meter uithaalt maar een prima redding van Yanick van Osch zorgt ervoor dat SC Cambuur op niet voorsprong komt en direct daarna een aanval via Michael Breij, die prima invalt, en de bal komt bij Sai van Wermeskerken die haalt uit en de bal gaat net over.

In de 75ste minuut wisselt SC Cambuur nogmaals en gaat Mitchell Paulissen naar de kant en komt Jasper ter Heide en ook Fortuna wisselt en haalt Mikael Tirpan naar de kant voor Ivo Pinto

Burak Yilmaz krijgt nog een goede schietkans in de 78ste minuut maar het schot gaat nest naast en een paar minuten later is het Mees Hoedemakers die de bal voor de voeten krijgt en van dezelfde afstand waarop Michael Breij scoorde haalt hij uit en de bal vliegt laag in de rechterhoek binnen, 1-2.

Zo staat SC Cambuur maar zo voor en kan men dit over de streep trekken? Bij Fortuna gaat dan Dimitrios Siovas eruit en komt Doğan Erdoğn erin en Milan Smit moet er zo te zien met een blessure af bij SC Cambuur en wordt vervangen door Sam Hendriks. Meer wissels op deze manier dan kansen.

In de 87ste minuut krijgt Mees Hoedemakers de bal van David Sambiassa op rechts en schiet Mees Hoedemakers vanaf een meter of 18 en de bal vliegt weer binnen ………… maar de VAR moet kijken want volgens Yanick van Os staat Sam Hendriks buitenspel in de baan van het schot maar na goed bestuderen is het geen buitenspel en dus staat het 1-3 en een in de tweede minuut van de extra tijd, die vier minuten bedraagt, is het Jasper ter Heide die vanaf links naar binnen trekt en ook maar eens uithaalt en die bal vliegt ook binnen, 1-4. Wat een weelde voor SC Cambuur na zo’n eerste helft. Eén ding is nu zeker, de drie punten gaan mee naar Friesland.