Fan van SC Cambuur
Nieuws

Programma voorbereiding 2024/2025

De voorbereiding van SC Cambuur op het seizoen 2024/2025 is grotendeels bekend. De contouren van de oefencampagne kunnen nog niet helemaal worden geschetst, maar het programma kan wel worden geschetst. Dit bericht bevat een uitgebreidere beschrijving van het voorlopige programma.

De selectie van Henk de Jong zal op zaterdag 29 juni het voetbaljaar beginnen. Op die dag zal de eerste officiële training plaatsvinden in het Cambuur Stadion (aan het Cambuurplein) Deelname aan deze training is vrij voor alle supporters en kinderen kunnen traditiegetrouw het eerste deel meedoen.

De oefencampagne zal een kleine week na de eerste officiële training van start gaan. Op vrijdag 5 juli zal SC Cambuur, op het sportpark van VV DTD, een wedstrijd spelen tegen het Duitse VfB Oldenburg. Op dinsdag 9 juli, vier dagen later, zullen de geel-blauwen een oefenwedstrijd spelen bij en tegen Drachtster Boys.

Op zaterdag 13 juli zal het sportcomplex van vv Warga het toneel zijn van het oefenduel tussen SC Cambuur en FC Emmen. Dit toernooi duurt drie blokken van veertig minuten.

Op dinsdag 16 juli zal SC Cambuur, naar goede traditie, de Rienk Waaksma Memorial spelen. Dit zal plaatsvinden op Sportpark De Tille tegen het Regioteam Kootstertille, een gelegenheidsformatie die bestaat uit amateurvoetballers uit de regio Noordoost-Friesland. Er wordt ook geoefend tegen SV Meppen. Het duel zal op zaterdag 20 juli plaatsvinden.

Nadien zal de selectie van SC Cambuur een trainingskamp van een kleine week houden. De geel-blauwen zullen van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 juli in Epe verblijven. Op vrijdag 26 juli zal er een dubbele oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch gespeeld worden. Dit duel is niet toegankelijk voor publiek, maar kan wel via een livestream op ons YouTube-kanaal bekeken worden.

De verdere invulling van de voorbereiding tot de start van de competitie in augustus zal op een later tijdstip bekendgemaakt worden.

Open Dag
In verband met de verhuizing naar het nieuwe stadion wordt er dit jaar geen Open Dag georganiseerd. Wel komt er in september een gelegenheid waarbij iedereen nog één keer in het stadion kan kijken en zijn/haar stoeltje mee naar huis kan nemen.

Oefenwedstrijden en activiteiten voorbereidingsperiode seizoen 2024/2025

Eerste officiële training
Zaterdag 29 juni
Cambuur Stadion

SC Cambuur – VfB Oldenburg
Vrijdag 5 juli | 19.00 uur
Sportpark VV DTD (Cornjum)

Drachtster Boys – SC Cambuur
Dinsdag 9 juli | 19.00 uur
Sportpark Drachtster Bos (Drachten)

SC Cambuur – FC Emmen
Zaterdag 13 juli | 18.00 uur
Sportcomplex Warga (Warga)

Regioteam Kootstertille – SC Cambuur (Rienk Waaksma Memorial)
Dinsdag 16 juli | 19.00 uur
Sportpark De Tille (Kootstertille)

SC Cambuur – SV Meppen
Zaterdag 20 juli
N.n.b.

Trainingskamp
Dinsdag 23 t/m zaterdag 27 juli
Epe

SC Cambuur – FC Den Bosch
Vrijdag 26 juli | 12.00 uur
Besloten

Dit bericht wordt verder aangevuld zodra er meer bekend is over het voorbereidingsprogramma. Zo zullen er meer wedstrijden aan het programma worden toegevoegd en worden de aanvangstijden van de oefenduels bekendgemaakt.