Fan van SC Cambuur
Nieuws

Remco Balk definitief speler van SC Cambuur

SC Cambuur heeft aanvaller Remco Balk definitief vastgelegd. De 22 jarige speler komt over van FC Utrecht en tekende in Leeuwarden een contract voor de duur van twee jaar, met een optie voor nog een jaar. Het afgelopen seizoen kwam Balk al uit voor SC Cambuur maar toen huurde de club hem van FC Utrecht.

Remco Balk die zijn opleiding genoot in de jeugd van FC Groningen en waar hij zijn debuut in het betaalde voetbal ook maakte in het eerste elftal, scoorde nog de winnende goal tegen Ajax in de coronatijd, vertrok daarna naar FC Utrecht en nu dus naar SC Cambuur. Hij heeft toch al 60 wedstrijden ervaring in het betaalde voetbal, ondanks zijn jonge leeftijd. Hij kwam het afgelopen seizoen tot 32 wedstrijden in het geel/blaus van SC Cambuur en scoorde daarin twee goals.

Technisch directeur Etiënne Reijnen is blij dat de in Zuidhorn geboren aanvaller langer blijft: “Dat zijn we zeker. Remco is een fijn persoon om in de groep te hebben en zorgt met zijn snelheid, energie en diepgang altijd voor het nodige gevaar. Daarnaast hebben we de overtuiging dat hij zich bij ons nog verder door kan ontwikkelen en daar gaan we met elkaar alles aan doen.”