Fan van SC Cambuur
Nieuws

Remco Balk over zijn overstap naar SC Cambuur.

SC Cambuur huurt Remco Balk van FC Utrecht en daar is de aanvaller maar wat blij mee. Na de trainerswissel in Utrecht kwam de 21 jarige aanvaller niet meer aan spelen toe iets wat hij in Leeuwarden wel hoopt.

Ruim 1,5 jaar geleden maakte Balk de stap van FC Groningen naar FC Utrecht en na het ontslag van trainer René Hake was plotseling zijn rol bij FC Utrecht uitgespeeld. Interim-trainer Rick Kruys zag het blijkbaar niet in hem zitten. Tegenover RTV Noord zegt Balk dat hij niet weet waarom hij geen minuten meer kreeg. Als je wel hard traint en geen minuten krijgt gaat het plezier ook weg en dat vond ik best lastig. Je bent 21 jaar en wilt graag op eredivisie niveau spelen en ik weet dat ik het kan.

FUPuoqxX0AEzfKa

Dan moet je echter wel een trainer hebben die je wil laten voetballen en dat was bij FC Utrecht momenteel niet het geval."

Balk speelde zeventien wedstrijden in de hoofdmacht van FC Utrecht, waarin hij niet tot scoren kwam. "Ik heb bij Utrecht wat kansen gehad, maar ze gingen er gewoon niet in. Het zat een aantal keren gewoon niet mee, een beetje pech denk ik." Bij Cambuur moet het anders. "We willen met Cambuur komend seizoen weer zo hoog mogelijk eindigen en Henk de Jong wil dat ik weer doelpunten ga maken."

FUPuoqsXsAAhhQu