Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur begint 2024 met een 5-2 winst

Cambuur - MVV

SC Cambuur hervatte de competitie 2023/2024 in de KKD met de eerste thuiswedstrijd in 2024 tegen MVV Maastricht. SC Cambuur trainer Henk de Jong voorspelde voor de wedstrijd dat zijn ploeg het niet gemakkelijk zou krijgen tegen de Limburgers maar niets was minder waar. De Limburgers zaten ruim 3 uur in de bus en keken na 12 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Een Friese wervelwind waaide in het eerste kwartier door het Cambuur stadion. Op het eind stond er een 5-2 eindstand op het scorebord.

Jeremy van Mullem was bij SC Cambuur centraal achterin de vervanger van de geschorste Floris Smand en op linksachter was het niet Thomas Poll, maar Marcel Schaapman die de vacante positie van Sekou Sylla mocht opvullen. Het verhaal is bekend, laatstgenoemde doet met Guinee mee aan de Afrika Cup en zal daarom niet inzetbaar zijn de komende periode.
Zoals geschreven waaide een wervelwind door het stadion want binnen vijf minuten moest de Maastrichtse doelman Matthys al twee keer vissen en twee keer was het Roberts Uldrikis die daar voor zorgde. Eerste tikte hij attent binnen bij de eerste paal na een voorzet van Remco Balk en nog geen drie minuten later slingerde Michael Breij de bal voor uit een vrije trap en kopte de Letse spits piekfijn binnen in de verre hoek. In de 11e minuut was de Maastrichtse goalie erg ongelukkig als hij een corner van Michael Breij in eigen doel slaat. Na dit geweldige begin bleef de ploeg van Henk de Jong de aanval zoeken maar kansen van Michael Breij, Roberts Uldrikis en Milan Smit konden niet afgewerkt worden. Bij rust bleef het dan bij de 3-0.

De thuisploeg zocht direct na de rust weer de aanval en in de 64ste minuut was het wederom raakt als Remco Balk de bal goed voorgeeft en Fedde de Jong de 4-0 binnenschiet. Nog steeds was de honger van de Leeuwarders niet gestild en de vijfde treffer zou weldra volgen. Milan Smit had de bal aan de linkerkant, de overlap en de voorzet op maat kwam van de voet van gelegenheids-linksback Marcel Schaapman en het eindstation was Michael Breij die daarmee de makkelijkste klus klaarde, 5-0.
Iedereen dacht dat er nog meer Friese goals te bewonderen zouden worden maar het tegendeel was waar want het was de opvolger van de vertrokken spits Kostons spits Livramento die nog 2x keer kon scoren en zo werd de eindstand 5-2.

Opstelling SC Cambuur: Van Osch; Tol, Bergsma, Van Mullem, Schaapman (82’ Poll); Van Kaam (C), Breij (90’ Pichel), De Jong; Balk (82’ Van der Veen), Uldriķis (82’ El Hilali) en Smit

Opstelling MVV Maastricht: Matthys; Nieling, Aktas, Zeegers, Labylle (46’ Remans); Kleinen (88’ Yetimoglu), Smeets (85’ El Basri), Souren; Slegers (85’ Penders), Livramento en Buifrahi (46’ Coomans)

Scheidsrechter: Laurens Gerrets