Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur bind Fortuna Sittard aan de zegekar

SC Cambuur speelt vanavond de thuiswedstrijd tegen het goed presterende Fortuna Sittard en zal weer eens een overwinning nodig hebben want de ploeg is een beetje gezakt op de ranglijst. Kan dat vaanvond tegen Fortuna, dat 2x op rij won?

Screenshot_20220226-211348_Twitter   Screenshot_20220226-211340_Twitter

Fortuna begint het beste aan de wedstrijd maar tot 2x toe een aanval die eindigde met buitenspel. De eerste corner is ook voor de gasten maar Zian Flemming kopt ver naast.

In de 14e minuut is Mats Seuntjes gevaarlijk als hij op links er voorbij glipt en de bal voor geeft waar geen teamgenoot staat anders hadden de gasten geheid gescoord. SC Cambuur heeft het meeste balbezit maar het meeste gevaar komt toch van de gasten in het eerste kwartier.

Het eerste gevaar voor de thuisploeg zien we direct daarna als een te korte terugspeelbal net niet een prooi kan worden voor Tom Boere en Yannick van Osch is er snel genoeg bij om te redden.

In de 20ste minuut een aanval van de gasten Zian Flemming de bal hakt naar Mickaël Tirpan en die geeft vanaf rechts de bal voor en is het Deroy Duarte die Doke Schmidt klopt in de lucht en de bal binnen kopt, 0-1.

In de 22ste minuut een kans voor de thuisploeg als een vrije trap vanaf links op het hoofd komt van Calvin Mac-Intosch en die verlengt de bal met het hoofd maar de bal gaat naast. SC Cambuur verhoogt de druk op de Fortuna defensie.

In de 30ste minuut stuurt Alex Bagura Issa Kallon weg en die dribbelt het strafschopgebied binnen en schiet maar op de vuisten van de Fortuna keeper. Dit was een echte kans voor de thuisploeg.

In de 30ste minjut is het weer Mats Seuntjes die gevaar sticht en weer dribbelt in de Cambuur 16 meter en Alex Bagura met een sliding redding brengt en vanuit de corner is het Zian Flemming die de bal in kan tikken maar Sonny Stevens red en Charlison Benschop werkt de bal nog binnen en staat het 0-2. Dan wordt de scheidsrechter door de VAR naar de lijn geroepen en keurt de scheidsrechter de goal af wegens een overtreding op Jamie Jacobs van een Fortunees in aanloop naar de goal.

In de 35ste minuut wordt het geen 0-2 maar 1-1 als Patrick Joosten vanaf rechts de bal voorgeeft en Tom Boere de bal binnen kan glijden en dus scoort SC Cambuur de gelijkmaker. SC Cambuur blijft daarna de ploeg met de meeste dreiging richting de vijandelijke goal. Er komen in de eerste helft 3 minuten extra tijd bij. In de extra tijd gebeurt niets meer en zo gaan beide ploegen rusten met de 1-1 stand.

Na een kwartiertje rust mocht Tom Boere de 2e helft in gang zetten. Al snel in de 2e helft krijgt Ben Rienstra een gele kaart. In de 4e minuut na rust mag SC Cambuur een vrije trap nemen van een meter of 30 en het is Robin Maulun die de bal in één keer op doel schiet en via een grabbelende Yannick van Osch komt de bal op de paal en dan kan de keeper de bal nog pakken.

In de 55ste minuut krijgt Mickaël Tirpan een gele kaart na veelvuldig zeuren naar de scheidsrechter en dan komt bij SC Cambuur Marco Tol in de ploeg en moet Jamie Jacobs met een blessure aan het gezicht het veld verlaten nadat Ziam Flemming hem vol in het gezicht had geraakt met een hand.

In de 63ste minuut is het Fortuna dat een corner krijgt en de bal wordt weggewerkt en komt voor de voeten van Dimitrios Siovas en die haalt uit van een meter of 18 en de bal komt op de lat en in de reboud kan een Fortunees koppen en is het Mees Hoedemakers die de bal wegwerkt en in de tegenaanval is het Tom Boere die geheel vrijstaand en niet buitenspel na een pass van Robin Maulun de bal kan koppen maar hij kopt veel te zacht in en recht in de handen van de keeper. SC Cambuur gaat daarna wisselen en haalt Jaimie Jacobs naar de kant en brengt Mitchel Paulissen.

In de 74ste minuut krijgt Robin Maulun de bal op het middenveld en geeft een prachtige pass op Mitchel Paulissen en die legt de bal breed waar Tom Boere de 2-1 binnen kan tikken, een prachtige goal van de thuisploeg.

David Sambissa komt dan in de ploeg voor Patrick Joosten, die een prima wedstrijd speelde. In de 80ste minuut wisselt Fortuna nog maar eens weer en brengt het Paul Gladonn en Jordan Botaka en gaan Ben Rienstra en Mickaël Tirpan naar de kant. Fortuna zet nog maar eens aan in de laatste minuten om toch de gelijkmaker te forceren en SC Cambuur komt er nauwelijks nog uit. In de 90ste minuut krijgt Fortuna bijna loon naar werken als Paul Gladon zo maar ineens de diepte in gestuurd wordt na een prachtige pass van Charlison Benschop en wipt Gladon de bal over Sonny Stevens en is het met een uiterste krachtsinspanning Doke Schmidt die de bal met een omhaal via de onderkant van de lat uit het doel haalt. Wat een geweldige actie van Doke Schmidt en na het bekijken van de VAR is het geen goal. Direct daarna krijgt Paul Gladon een gele kaart na een te hoog geheven been tegen Doke Schmid. Er komen dan 4 minuten extra tijd bij. SC Cambuur gaat dan nog wisselen en haalt Tom Boere en Doke Schmidt, met een wond op de neus, naar de kant en komen Jhondly van der Meer en Maxim Gullit naar de kant en dan komen er nog 3 extra minuten bij dus in totaal 7 minuten extra tijd. In de 5e minuut extra tijd is het Maxim Gullit die geblesseerd naar de grond gaat en dat lijkt zeer ernstig en moet hij het veld verlaten. Het lijkt of hij blijft haken met de noppen in het kunstgras en dat kan wel eens een kruisband blessure zijn. SC Cambuur kan niet meer wisselen en moet het dus met 10 man verder. Na 102 minuten fluit dan eindelijk de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en wint SC Cambuur verdient deze wedstrijd.