Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur contracteert Arnau Casas

SC Cambuur meldt op hun kanalen dat men de 20 jarige centrale verdediger Arnau Casas Arcas heeft gecontracteerd, voetbalnaam Arnau Casas. De in Cassà de la Selva geboren Spanjaard komt over van het Noorse Sarpsborg 08 FF en tekende in Leeuwarden een contract voor twee jaar met een optie voor een derde jaar.  

Arnua Casas Arcas

Arnua Casas werd op vijftienjarige leeftijd opgenomen in La Masía, de befaamde jeugdopleiding van FC Barcelona. Gedurende zijn tijd in Barcelona groeide hij uit tot jeugdinternational en vertegenwoordigde hij meerdere jeugdelftallen van Spanje. Een jaar geleden maakte de tweebenige verdediger de overstap naar Sarpsborg, waarvoor hij veertien officiële wedstrijden speelde.
Arnau Casas Arcas

“Arnau is een intelligente verdediger die perfect past in het profiel waar wij naar op zoek waren. De kwaliteiten die hij bezit, matchen met onze spelprincipes: het opbouwen van achteruit en het spelen van dominant voetbal”, reageert technisch manager Lars Lambooij op de komst van Casas. “Zijn tijd bij FC Barcelona heeft hem op technisch en tactisch vlak een sterke basis gegeven, waarmee hij een waardevolle toevoeging voor de selectie is.”

Foto’s: Cambuur media