Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur contracteert Tony Rölke

SC Cambuur heeft de vijfde aanwinst van de zomerse transferperiode binnengehaald met Tony Rölke. De multifunctionele middenvelder komt transfervrij overgaat van Hertha BSC en zijn handtekening heeft gezet onder een dienstverband voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen.

DSC08454-1-865x577

Tony Rölke is een 21 jarige voormalig Duits jeugdinternational en maakte zijn debuut in de Bundesliga voor Hertha BSC in het met 1-2 gewonnen duel tegen VfL Wolfsburg. In de afgelopen seizoenen heeft hij het grootste deel van zijn wedstrijden voor het tweede elftal van de Duitse grootmacht gespeeld. Dit heeft hij de afgelopen jaargang 25 keer (5 assists) gespeeld.

Screenshot_20240702-133220_Instagram

“Box-to-box en complementair aan onze andere middenvelders”, zo trapt technisch manager Lars Lambooij zijn betoog af. Tony heeft ons geholpen om meer fysieke kracht en loopvermogen toe te voegen aan ons middenveld en dat hebben we met elkaar gevonden. Het is echter niet zo dat hij alleen maar goed kan voetballen; het woord ‘winnaarsmentaliteit’ wordt tegenwoordig misschien wel wat te snel gebruikt als typering, maar in dit geval gaat het zeker op.

Tony Rolke