Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur doet zichzelf tekort tegen VVV Venlo

Op de late zaterdagmiddag moest SC Cambuur, na de prachtige winstpartij in het bekertoernooi, aantreden tegen VVV Venlo in het Cambuur stadion. Voor een bijna uitverkocht stadion winst SC Cambuur de drie punten niet te behalen want na ruim 90 minuten stond er 3-3 op het scorebord.

Roberts Uldrikis kreeg meteen de eerste kans van de wedstrijd nadat hij de bal knap uit de lucht plukte en besloot het maar eens te proberen. Een makkelijke prooi voor doelman Delano van Crooij, die bij VVV-Venlo de voorkeur kreeg boven Jan de Boer, die afgelopen zomer nog een tijdje meetrainde aan het Cambuurplein. Na acht minuten was het raak voor geel-blauw. Een piekfijne pass van Jhondly van der Meer werd schitterend gevolleerd in de zestien door Roberts Uldrikis en de VVV goalie was volstrekt kansloos.

Dat was hij nog geen twee minuten later ook toen aanvoerder Daniël van Kaam doorkwam aan de linkerflank en zijn voorzet in eigen doel werd gewerkt door Rick Ketting. De centrale verdediger probeerde de voorzet te blokkeren, maar raakte de bal totaal verkeerd en zag de bal pardoes tegen de touwen vliegen.

Wat een start en wat een weelde voor de thuisploeg. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht, maar dat was buiten de Venlonaren gedacht. Een kiezelhard schot vanaf links kon nog worden gepareerd door Yanick van Osch, maar de rebound kwam voor de voeten van Martijn Berden en die kreeg een niet te missen kans: 2-1.

Het was weer een wedstrijd en dat zou het helemaal worden toen na bijna een half uur spelen Michaelis Kosidis het eindstation was van een vlijmscherpe counter over de rechterkant en Floris Smand net te laat kwam om de spits van schieten af te houden. De inzet van de Griekse spits was weliswaar niet hard, maar wel uiterst precies. Van Osch strekte zich tot het uiterste, maar kon niet voorkomen dat de bal in het zijnet belandde.

Toen de stand na 55 minuten nog steeds gelijk was besloot Henk de Jong, zoals we dat van hem kennen, aanvallend te wisselen. Agustin Anello en debutant Sturla Ottesen kwamen binnen de lijnen voor Jeremy van Mullem en Jhondly van der Meer. Remco Balk kon een keer alleen op de keeper af. Zijn aanname met de borst was echter net niet goed genoeg waardoor hij te dicht op Delano van Crooij stond en zijn schot zag worden gekraakt.

Toch zou er nog een beloning volgen voor het harde werken van de geelhemden en opnieuw was het Roberts Uldrikis die op het wedstrijdformulier kwam. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Augustin Anello, die had een goede passeerbeweging in huis en slingerde de bal nog maar eens voor. Via-via kwam de bal bij Milan Smit en die bereikte het hoofd van Roberts Uldrikis. Dat is haast niet te verdedigen en de Letse spits tekende voor de tweede treffer van de avond.

Toch nog een overwinning in de 88e minuut zo dacht vrijwel iedereen in het stadion, maar de avond zou helaas eindigen in mineur. In extremis en met bijzonder veel fortuin kwam de bal via de vuisten Yanick van Osch voor een aanvaller van VVV, die raakte de bal compleet verkeerd, maar schoot hem wel per ongeluk in de voeten van invaller Milan Roberechts en die kon niet missen en schoof de bak in het lege doel, 3-3 .

SC Cambuur doet zichzelf andermaal tekort, moet drie tegentreffers incasseren en houdt niet meer dan een punt over aan het duel tegen VVV. Jammer, helaas en terug op aarde.

Opstelling SC Cambuur: Van Osch; Van der Meer (55’ Ottesen), Tol, Smand (74’ Wormgoor), Poll (74’ Sylla); Van Mullem (55’ Anello), Van Kaam (C), De Jong; Breij (46’ Balk), Uldrikis en- Smit

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Rutten (67’ Van Zutphen), Ketting (C), R. Janssen, S. Janssen; Kluskens, Sierra, Smans (75’ Kaastrup); Berden (83’ Roberechts), Kosidis (75’ Doesburg) en Verheijen (83’ Odriss)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal