Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur en FC Emmen houden elkaar in evenwicht

558

Sportcomplex Warga was vanavond het decor voor de derde afspraak van SC Cambuur in de voorbereiding op het seizoen 2024/2025. In Wergea, zoals de officiële naam luidt, wonen slechts 1560 mensen en afgaande op de drukte langs de lijn waren die zowat allemaal aanwezig. Die gun je dan natuurlijk een stralende zomeravond om de komst van zelfs twee bvo’s te vieren, maar daar dachten de weergoden anders over.  De paraplu kon meermaals worden gestoken om nog enigszins droog te blijven, maar het mocht de pret drukken.

SC Cambuur en FC Emmen, de sparringpartner van dienst, zorgden binnen de lijn voor dat vertier. Er was aan beide kanten nog hoop voor verbetering, maar als een voorbereiding daar niet voor is, waar dan wel voor? Er was sprake van een hoog tempo en de aanvallende intenties waren daar.

Het begin was echter wel voor de bezoekers uit Emmen, want SC Cambuur was enigszins zoekende naar de oplossing om onder de druk uit te komen. Dat leverde al in de zevende minuut een strafschop toen Bryant Nieling moest corrigeren en de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Langs het veld waren de meningen daar over verdeeld, maar spits Adrian Rogulj pakte het cadeautje desalniettemin onberispelijk uit: 0-1.

In de fase daarna golfde de wedstrijd, die overigens werd gespeeld in drie blokken van respectievelijk 40, 20 en 40 minuten, op en neer en lieten met name de nieuwelingen Nicky Souren en Benjamin Pauwels zien dat ze zeker van meerwaarde kunnen zijn komend seizoen.

Tot een geel-blauwe treffer kwam het vooraleerst echter niet, want het was FC Emmen dat in de persoon van Hekkert, na een aanval over de flank, voor een verdubbeling van de score zorgde. Thomas Poll deed daar met een schot uit een afgeslagen corner wat aan, want hij scoorde net voor rust de 1-2. Hij maakte deze treffer nota bene met zijn rechterbeen en vanaf de rand van de zestien is dat niet onverdienstelijk te noemen.

Er werd flink gewisseld door beide teams in de iets langere onderbreking en of het daar mee te maken had of niet; na de thee was SC Cambuur verreweg de betere. Al heel snel stond het 2-2, met dan aan de sterk ingevallen Tyrique Mercera die met een van richting veranderd schot de gelijkmaker liet aantekenen.

In de slotfase moest Minnema nog een keer reddend optreden, maar het duel zonder meer in geel-blauw voordeel beslist kunnen worden. Eerst werd een goal van Van der Water met enige twijfel afgekeurd en in extremis mocht Wiebe Kooistra nog alleen op de doelman af. Die laatste kwam echter als winnaar uit de strijd en zo bleef op een regenachtige avond in Warga bij 2-2.

Na de rustdag van morgen brengt de derde week van de voorbereiding opnieuw twee oefenwedstrijden. Eerst staat op dinsdagavond de Rienk Waaksma Memorial (in en tegen Kootstertille) op de agenda en op de zaterdag staat de ontmoeting met SV Meppen in Harlingen op het programma.

Opstelling SC Cambuur eerste blok: Reiziger; Ottesen, Smand, Nieling, Poll; Souren, Van Kaam (C), de Jong; Balk, Smit en Pauwels

Opstelling SC Cambuur tweede blok: Minnema; Mercera, Van Mullem, Vogelzang, Marsman; Rölke, Nartey, Potma; Van der Water, De Leeuw en Kooistra.

Opstelling FC Emmen: Unbehaun; Schouten, Te Wierik, Mulder, Nunumete; Rhein, Kade; Hawkins, Nsona; Lemmen en Rogulj

Scoreverloop:
7’ 0-1, Rogulj (penalty)
46’ 0-2, Hekkert
60’ 1-2, Poll
62’ 2-2, Mercera