Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur fans en PSV gans slaan handen ineen en gaan demonstreren in Eindhoven

Ondanks dat ze niet welkom zijn in het Phillips stadion gaan supporters van SC Cambuur zondag toch afreizen naar Eindhoven want groepen supporters van beide clubs gaan gezamelijk demonstreren tegen het supportersbeleid van de Gemeente Eindhoven. 

De Eindhovense burgemeester Jeroen Dijsselbloem is blijkbaar ook een angsthaas want hij weert SC Cambuur fans uit het uitvak van het Phillips stadion. Dit heeft te maken met eerdere misdragingen van de Friese aanhang. "Ik wil in Eindhoven geen supporters ontvangen die zich zó misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen", zei Dijsselbloem eerder deze week in een persbericht. Cambuur-fans zijn van mening dat de gemiddelde voetbalsupporters gecriminaliseerd wordt.

Het Eindhovens Dagblad weet dat er inmiddels een officieel protest is aangevraagd en er gaan zondag ca 100 Cambuur fans richting Eindhoven. Een deel van de PSV supporters  heeft te kennen gegeven dat ze mee willen gaan demonstreren. Het deel van de aanhang staat achter het onbegrip van de Cambuur-supporters en richt zich tot Dijsselbloem. Het Stadhuisplein geldt als mogelijke locatie voor de demonstratie.