Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur geeft de winst in de 6e minuut extra tijd weg in de Friese derby.

1 Mei 2022 de Friese derby en vandaag in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen en SC Cambuur treden vandaag in het strijdperk. De wedstrijd in Leeuwarden wisten de blauwwitte te winnen dus de geelblauwe willen revanche. Gaat dat lukken?

De opstellingen:
Screenshot_20220501-114654_Twitter     Screenshot_20220501-114752_Twitter

Onder leiding van Bas Nijhuis mocht SC Cambuur de wedstrijd in gang zetten. Na 49 seconden is het Amin Sarr die Calvin Mac-Intosch eruit loop na een doorkop bal van Sydney van Hooijdonk maar de bal te ver voor zich uitspeelt en daardoor bijna op de achterlijn moet schieten en dat is een makkelijke bal voor keeper Sonny Stevens maar 1,5 minuut later is het Tom Haye die vanaf het middenveld opstoomt en vanaf rechts een prima voorzet geeft op Anas Tahiri en die knalt geheel vrijstaand de bal hoog in de goal, 1-0. Wat een start voor de thuisploeg. De thuisploeg houdt de controle maar in de 12e minuut komt SC Cambuur ineens met een voorzet van rechts en is het Patrick Joosten die de bal voorslingert en spits Robert Uldrikis kan tussen Nick Bakker en Sven van Beek de 1-1 binnenkoppen. Had Erwin Mulder niet uit kunnen komen want hij stond zelfs achter de doellijn maar afijn het staat weer gelijk in Heerenveen.

In de 17e minuut kan het thuispubliek bijna weer juichen als Tibor Halilović uithaalt en de bal lijkt binnen te draaien maar draait net buiten de paal naast. Prima poging van de aanvallende middenvelder. Een aantal minuten later is het Amin Sarr die het eens probeert van afstand maar zijn schot gaat net over. De verdedigers van SC Cambuur hebben veel moeite met de snelheid van Amin Sarr,

SC Cambuur komt er in de 25ste minuut uit alleen het Issa Kallon die voor eigen succes gaat en vanuit een moeilijke hoek schiet terwijl hij de bal beter breed had kunnen leggen op de meegekomen Jamie Jacobs want die stond er veel beter voor.

In de 17ste minuut juicht het Abe Lenstra stadion wel als weer Tom Haye een voorzet geeft en Sydney van Hooijdonk de bal binnen schiet ………………. maar dat doet in buitenspelpositie. De grensrechter vlagt en VAR Perez beaamt het gelijk van de grensrechter. In de 34ste minuut ontploft het Abe Lenstra stadion weer als de thuisploeg een vrije trap krijgt en Tom Haye de bal op het hoofd legt van Sydney van Hooijdonk en die wordt geen strobreed in de weg gelegd om de bal binnen te koppen, 2-1. Direct daarna bijt SC Cambuur weer van zich af als Issa Kallon net in het zijnet schiet, dat scheelde niet veel.

Een paar minuten later gaat Nick Bakker op het gras zitten want hij heeft een blessure, kwam verkeerd terecht bij een landing, en als Bakker op de grond gaat zitten dan vrees je vaak het ergste en dat in verband met zijn verleden want hij greep naar de knie maar de vrees is het ergste want het lijkt niet ernstig. Sven van Beek die maakt een overtreding om het spel stil te leggen om een blessurebehandeling voor Bakker mogelijk te maken maar die overtreding komt hem op een gele kaart te staan. Nick Bakker kan verder maar het gaat niet van harte. Een paar minuten later gaat Nick Bakker weer zitten en kan dus niet verder en wordt vervangen door Joost van Aken.
Er komen dan vier minuten extra tijd bij in de deze toch leuke eerste helft en in die extra tijd gebeurt niets en zo gaan beide ploegen met de 2-1 stand rusten.

De tweede helft begint weer leuk als eerst Issa Kallon probeert een strafschop te versieren want in de 16 meter wordt hij licht aangetikt door Sven van Beek maar scheidsrechter Bas Nijhuis doet daar terecht niets mee en aan de andere kant is het weer Tibor Halilović die de bal net over schiet.

Het spel golft werkelijk heen en weer en dat in een hoog tempo. Rond de 54ste minuut een mooie aanval door het centrug van Cambuur en daar kan Joost van Aken net de bal wegwerken voordat Robin Maulun gevaarlijk kan worden en in de snelle tegenstoot bereikt Amin Sarr net Tibor Halilović niet omdat Sonny Stevens oplet. SC Cambuur gaat dan wisselen in de 55ste minuut en haalt Jamie Jacobs naar de kant en brengt Mitchell Paulissen binnen de lijnen.

In de 62ste minuut is SC Cambuur heel dichtbij de gelijkmaker als vanuit een corner Robert Uldrikis de bal via de schouder van Joost van Aken op de lat kopt en direct daarna is het Joost van Aken die Issa Kallon tegen de voet trapt en Nijhuis doet niks want Kallon gaat wel heel gewillig naar de grond maar VAR Martin Perez roept de scheidsrechter naar de kant en geeft na bestudering van de beelden alsnog een terechte strafschop aan SC Cambuur. Een domme overtreding van Joost van Aken want Kallon kon nergens heen want het was bijna op de achterlijn. Robin Maulin ontfermt zich over de strafschop en schiet koeltjes de gelijkmaker binnen, 2-2. Het is weer in balans.

Anthony Musaba komt dan in de 69ste minuut in het veld voor Sydney van Hooijdonk die met de pest in zijn lijf het veld verlaat. Ole Tobiasen kiest dus voor meer snelheid voorin want SC Cambuur heeft toch de overhand in deze tweede helft en de thuisploeg speelt meer op de counter. Tibor Halilović krijgt direct na de wissel een goede schietkans maar zijn schot mist teveel kracht om Sonny Stevens in verlegenheid te brengen.

De irritaties nemen wel toe in het veld want tot twee keer toe een opstootje binnen een paar minuten en die kosten Lucas Woudenberg en Mitchell Paulissen een gele kaart. SC Heerenveen trekt in het laatste kwartier de wedstrijd naar zich toe en krijgt via Tom Haye in de 79ste minuut een goede kans om te schieten aar het schot gaat over. SC Cambuur wisselt dan en brengt Michael Breij en haalt Patrick Joosten naar de kant en een vijftal minuten later komt Siem de Jong voor Tibor Halilović. SC Heerenveen zet nog eens aan en zet de Leeuwarders onder druk om toch de drie punten in eigen huis te houden. Er komen dan vier minuten extra tijd bij van een prima leidende Bas Nijhuis.

Na een prachtige solo van Anthony Musaba die overal langs slalomde en de bal speelt op Anas Tahiri en die kan uithalen maar zijn schot is veel te slap en zo brengt hij Sonny Stevens niet in verlegenheid en in de snelle tegenstoot is het Mitchell Paulissen die na een prima pass van Robun Maulun de 2-3 binnen schiet onder Erwin Mulder door en zo lijkt SC Cambuur de wedstrijd te gaan winnen maar scheidsrechter Bas Nijhuis die veel extra tijd geeft en in de 6e minuut van de extra tijd is het Joost van Aken die de 3-3 nog binnen kan glijden, na een mislukt schot van Milan van Ewijk, voor de thuisploeg. SC Cambuur is de morele verliezer vandaag door het toch weg te geven in de laatste seconden en zullen hun vraagtekens hebben bij het extra extra tijd bij trekken van de scheidsrechter.

20220501_141626

In de stand op de ranglijst schieten beide ploegen niet veel op met dit gelijkspel want voor plaats acht staat SC Heerenveen nu 1 daar op achter en SC Cambuur 2 punten terwijl de nummers acht en negen nog in actie moeten komen.