Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur had een off day tegen Vitesse, 1-6 verlies.

Vanavond mocht de verassing van het seizoen, tot dusverre, SC Cambuur het thuis opnemen tegen Vitesse. Sinds 1993 had SC Cambuur maar 1 wedstrijd thuis gewonnen van de Arnhemmers en dat was op 12 april 2014, het werd toen 4-3. Een prachtige uitslag en daar doen we het vanavond ook voor natuurlijk. SC Cambuur kwam in die wedstrijd tot 2x toe op achterstand maar wisten de volle buit toch te pakken. Hoe zou het vanavond gaan?

SC Cambuur zal het waarschijnlijk moeten doen zonder Mees Hoedemakers want die heeft nog veel last van de schop op zijn enkel die hij kreeg tegen NEC en Vitesse moet het doen zonder Matús Beru. Trainer Henk de Jonge van SC Cambuur zal er niet bij zijn want hij is niet fit en nu zal Pascal Bosschaart de honneurs waarnemen.

SC Cambuur startte vanavond met de volgende elf:

Sonny Stevens

Doke Schmidt, Calvin Nac-Intosch, Erik Schouten, Alex Bangura

Jaimie Jacobs, Mitchell Paulissen, Robin Maulun

Michael Breij, Roberts Uldrikis, Issa Kallon

Bank : Brett Minnema, Sil Bos, Jasper ter Heide, Tom Boere, Marco Tol, Nick Doodeman, Sam Hendriks, Tamás Kiss, Maxim Gullit, Filip Krastev, Johndly van der Meer

Vitesse startte met de volgende elf:

Jeroen Houwen

Eli Dasa, Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer, Jacob Rasmussen, Maximilian Wittek

Daan Huisman, Yann Gboho, Sondre Tronstad

Thomas Buitink, Loïs Openda

Bank: Eric Verstappen, Nigel van Haveren, Oussama Darfalou, Nikolai Bader Frederiksen, Alois Oroz, Tomáš Hájek, Julian von Moos, Toni Domgjoni, Enzo Cornelisse, Patrick Vroegh, Romaric Yapi, Million Manhoef

Serdar Gözübüyük was vanuit Haarlem naar Friesland afgereisd om de wedstrijd in goede banen te leiden en op het natte kunstgras mocht Vitesse de wedstrijd aanvangen.

Het eerste kwartier was Vitesse de betere ploeg en zette goed druk op SC Cambuur en in de 2e minuut krijgt Loïs Openda een kopkans maar de bal gaat over. In de 18e minuut het eerste gevaar van de thuisclub als Michael Breij richting het doel sprint en uithaalt maar zijn schot gaat over. SC Cambuur probeert nu een beetje mee te doen en probeert ook druk te krijgen op Vitesse maar in de 26ste minuut wordt Vitesse geholpen door de scheidsrechter als die de Arhemmers een corner geeft terwijl het geen corner was en vanuit die corner stompt Sonny Stevens de bal weg en brengt Eli Dasa de bal weer in en uit de kluts  komt de bal voor de voeten van Sondre Trondstad en die haalt verschrikkelijk goed uit en de bal valt bij de eerste paal stijf in de kruising en zo was Sonny Stevens kansloos, een cadeautje maar het staat wel 0-1.  Direct daarna weer een grote kans voor Vitesse als Yann Gboho de geheel vrijstaande Loïs Openda in de “16” aanspeelt en die kan vrij uithalen maar hij schiet de bal recht op Sonny Stevens af.

Een paar minuten later is het dan wel 0-2 als Loïs Openda de bal krijgt aangespeeld aan de linkerkant en naar binnen trekt en dan uithaalt in de korte hoek en door de benen van Doke Schmidt en Sonny Stevens kansloos laat en zo staat het 0-2.

Een paar minuten later moet Vitesse weer scoren als men vanuit de omschakeling snel ten aanval trekt en Loïs Openda de geheel vrijstaande Daan Huisman aanspeelt die geheel vrijstaand moet scoren maar hij schiet de bal naast. SC Cambuur is het helemaal kwijt op dit moment.

SC Cambuur moet dan gaan wisselen als Mitchell Paulissen met een blessure het veld moet verlaten en hij wordt vervangen door Marco Tol.

In de 36ste minuut onderschept Sondre Tronstad de bal en speelt de bal op Maximilian Wittek en die steekt Thomas Buiting weg en die passeert Sonny Stevens en zo staat het 0-3. In 10 minuten tijd wordt SC Cambuur helemaal overlopen door de gasten.

In de 42ste minuut krijgt SC Cambuur een vrije trap en Robin Maulun neemt de bal en de bal komt bij de 2e paal waar Erik Schouten de bal richting doel kopt en invaller Marco Tol de bal binnen kan koppen en zo staat het 1-3. De VAR moet er nog naar kijken of het buitenspel was maar dat was het niet dus telt de goal.

Na de goal zet SC Cambuur nog eens aan en laat Vitesse het toe dan de thuisploeg de overhand krijgt. Gescoord wordt er niet meer en zo gaan beide ploegen na een leuke eerste helft met 1-3 naar de kleedkamer.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd de kleedkamer uit na de rust. In de 49ste minuut krijgt Vitesse een vrije trap na een overtreding van Doke Schmidt op Yann Gboho en Vitesse neemt de bal heel snel en krijgt Sondre Trondstad de bal aangespeeld en hij haalt nog maar eens uit van grote afstand en de bal vliegt er weer in en zo staat het 1-4.

In de tegenaanval een kans voor SC Cambuur als Roberts Uldrikis uithaalt vanuit de draai maar via een Vitesse been wordt het een corner.

SC Cambuur wisselt in de 56ste minuut en gaat Michael Breij naar de kant en komt Maxim Gullit in de ploeg.Vitesse gaat dan ook wisselen en komen  Nikolai Bader Frederiksen en Patrick Vroegh in de ploeg voor Thomas Buitink en Yann Gboho.

In de 64ste minuut helpt SC Cambuur keeper Sonny Stevens de gasten een handje want uit een ongevaarlijke aanval waar hij de bal zo kan oppakken laat hij de bal op onverklaarbare wijze los en kan Loïs Openda de bak in het lege doel tikken, 1-5.

In de 69ste minuut is het Calvin Mac-Intiosch die een goede schietkans krijgt maar zijn inzet gaat naast de goal. Direct daarna moet Vitesse wisselen en gaat Jacob Rasmussen eruit en komt Tomáš Hájek erin en ook gaat Sondre Tronstad eruit en voor hem komt Toni Domgjoni.

SC Cambuur wisselt ook en gaan Jaimie Jacobs en Roberts Uldrikis en komen Sam Hendriks en Tom Boere.

In minuut 79 krijgt SC Cambuur een vrije trap maar die wordt weggewerkt en via een supersnelle counter stuurt Riechedly Bazour Loïs Openda de diepte in en die kan vrij doorlopen op Sonny Stevens en kan zijn 3e goal maken maar hij geeft de bal breed op Nikolai Bader Frederiksen en die schiet dan de 1-6 binnen. Een counter uit het boekje. Loïs Openda mag dan naar de kant in de 84ste minuut en voor hem komt nog Oussama Darfalou. Er komen nog 2 minuten extra tijd bij en niemand weet waarom met deze stand. Er gebeurt niks meer en zo wint Vitesse dik verdiend na een prima wedstrijd en had SC Cambuur een totale off day.