Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur kan PSV het niet de hele wedstrijd moeilijk maken en verliest

PSV - Cambuur

Een hele zware wedstrijd wacht SC Cambuur als in het Phillips Stadion PSV de gastheer is. In Leeuwarden wisten de mannen van Sjors Ultee maar liefst met 3-0 te winnen van de mannen van Ruud van Nistelrooij maar die statistiek zegt niks vanavond.

De eerste grote kans is voor de thuisploeg als Joey Veerman in de 13e minuut vrij voor Robbin Ruiter komt maar recht op de goalie afschiet. PSV blijft dan de betere ploeg met af en toe wat dreiging maar grote kansen kan de ploeg niet bij elkaar spelen en af en toe komt SC Cambuur er uit. Zoals ook in de 22ste minuut. Ibrahim Sangaré leid balverlies en Mimoun Mahi kan er met de bal vandoor gaan en geeft de bal over de hele naar Remco Balk en het lijkt dat Patrick van Aanholt de bal kan onderscheppen maar de bal glijd onder zijn voet door en dan staat Remco Balk vrij voor Joël Drommel en passeert de PSV goalie koel, 0-1.

Direct daarna gaat Jarrad Branthwaite gigantisch in de fout als hij de bal wil terug koppen maar daar is weer Remco Balk die de bal overneemt maar nu schiet hij de bal naast, dit had de 0-2 moeten zijn.

In de aanval daarna staat het 1-1 als Michell Paulissen in de fout gaat en Joey Veerman hem de bal afsnoept en Xavi Simons de bal overneemt en Robbin Ruiter passeert en de bal binnenschiet, 1-1.

In de 29ste minuut moet Robbin Ruiter redding brengen op de kopbal van André Ramalho na een corner en dat doet de Cambuur goalie prima.

Een levendige wedstrijd in de eerste 30 minuten.

Inde 39ste minuut komt de thuisploeg dan op curieuze wijze op voorsprong als Joet Veerman de bal inbrengt en Guus Til de bal probeert om te halen en Robbin Ruiter kan de bal wegstompen en voor de voeten van Jarrad Branthwaite en die kan schieten en via via  hobbelt de bal dan binnen. De VAR moet er wel lang naar kijken en na minuten lang bestuderen wordt de goal afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Ibrahim Sangaré.

Ook SC Cambuur krijgt echt wel kansen en Remco Balk is er vaak bij betrokken en zo ook in de 44ste minuut als hij met een mooie actie aan de rechterkant ervandoor gaat en diep wordt gestuurd door Björn Johnson en de bal speelt op Mimoun Mahi en die kan geheel vrijstaand van een meter of 12 schieten maar hij schiet over. Vier minuten extra tijd brengt ook niet veel meer en gaan beide ploegen met de 1-1 naar de kleedkamer en lieten beide ploegen teveel kansen onbenut.

PSV neemt het heft direct in handen in de tweede helft en en zijn negen minuten gespeeld als na een corner van PSV de bal terugkomt bij Joey Veerman en die speelt de bak, in op Parrick van Aanholt en die haalt met zijn verkeerde rechterbeen uit en is de stuit in het schot Robbin Ruiter te machtig en de bal valt binnen en in de daarop volgende aanval is het wederom Joey Veerman die de bal bijna op de achterlijn voorkrijgt en kan Anwar el Ghazi de 3-1 binnen schieten.  Twee doelpunten in twee minuten en twee keer matig verdedigd brengt deze stand op het scorebord.

In de 60ste minuut een hele grote kans voor SC Cambuur als Mimoun Mahi de bal panklaar op twee meter van de doellijn klaarlegt voor Björn Johnson maar die krijgt de bal niet over de lijn en direct daarna is het dan vanuit een corner Björn Johnson die de 3-2 binnen kan koppen, via Ibrahim Sangaré.

In de 64ste minuut krijgt PSV een strafschop na een hele domme handsbal van Leon Bergsma en Fábio Silva mag hem nemen, al is crybaby Xavi Simons er niet mee eens, en hij stuurt Robbin Ruiter de verkeerde kant op, 4-2.

In de 88ste minuut wordt de ellende (qua score) voor SC Cambuur groter en groter als Anwar el Ghazi na een prachtige aanval waarbij Fábio Silva en Xavi Simons betrokken zijn en de laatste hakt de bal naar Anwar el Gahzi en die vindt de lange hoek 5-2. Daar blijft het dan bij en blijven de drie punten in Eindhoven.

Opstelling PSV: Joël Drommel, Phillip Mwene, André Ramalho, Jarrad Branthwaite, Patrick van Aanholt (Oliver Boscagli) , Ibrahim Sangaré, Guus Til (Érick Gutiérrez), Joey Veerman, Johan Bakayoko (Anwar el Ghazi), Fábio Silva (Ismael Saibari), Xavi Simons (Richard Ledezma)

Opstelling SC Cambuur: Robbin Ruiter, Doke Schmidt (Silvester van der Water (Robin Maulun)), Leon Bergsma, Floris Smand, Alex Bangura, Daniël van Kaam, Mitchell Paulissen (Mees Hoedemakers), Navarone Foor, Remco Balk (Sai van Wermeskerken), Björn Johnson, Mimoun Mahi (Jamie Jacobs)

Scheidsrechter: Yannick van der Laan

Gele kaart(en) PSV: Fábio Silva

Gele kaart(en) SC Cambuur: Doke Schmidt