Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Djevencio van der Kunst

Wissels: Thijmen Nijhuis, Eric Oelschlägel, Rick Meissen, Remco Balk, Joris van Overeem, Bart Ramselaar, Moussa Sylla, Henk Veerman

Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers, Robin Maulun

Issa Kallon, Roberts Uldrikis, Patrick Joosten

Wissels: Bret Minnema, Pieter Bos, David Sambissa. Jasper ter Heide, Calvin Mac-Intosch, Sekou Sylla, Jhondly van der Meer, Michael Breij, Tom Boere, Nick Doodeman, Tamás Kiss

Edwin van de Graaf is de leidsman van deze wedstrijd.

SC Cambuur begint goed aan de wedstrijd want het is in de 7e minuut gevaarlijk als Issa Kallon een voorzet geeft op Alex Bangura maar via een Utrechts been gaat de bal achter. Uit de corner vanaf rechts is het Roberts Uldrikis die de bal doorkopt en Issa Kallon de bal tegen de onderkant van de lat schiet en in de rebound is het Erik Schouten die de 0-1 binnen werkt. Zes minuten later staat het maar zo 0-2 als Mees Hoedemakers een corner neemt en hij vind Erik Schouten en die kopt de 0-2 binnen Wat een begin van SC Cambuur.

Een paar minuten later kan het 0-3 staan als Issa Kallon met een heerlijke steekpass Jamie Jacobs bereikt en de bal terug legt maar daar kan keeper Fabian de Keijzer redden. Direct daarna een mooi hoogstandje van Roberts Uldrikis en dat levert een kans op voor Issa Kallon maar zijn schot in de bovenhoek kan gered worden door de Utrechtse keeper.

Robert Maulun krijgt in de 22ste minuut een gele kaart als hij Tasos Douvikas omver drukt. Een minuut later lijkt FC Utrecht terug te komen in de wedstrijd maar de goal wordt afgekeurd wegens hands.

FC Utrecht trainer René Hake gaat na een half uur wisselen en haalt verdediger Mike van der Hoorn naar de kant en brengt aanvaller Henk Veerman. Direct daarna gaat Mees Hoedemakers op de grond zitten nadat hij een arm van scheidsrechter van de Graaf in het gezicht kreeg maar hij kan nog verder spelen.

Een minuut later komt de thuisploeg dan terug in de wedstrijd als vanuit corner de bal komt bij Quinten Timber en via zijn buik/borst bezorgd hij de bal bij Mimoun Mahi en die geeft de bal voor en daar staat Tasos Douvikas geheel vrij en hij kan de 1-2 binnen koppen.

In de 39ste minuut komt de thuisclub langszij als weer Mimoun Mahi een assist geeft na doorkoppen van Henk Veerman op Taos Douvikas en die tikt van dicht bij de 2-2 op het bord. Daarna krijgen Roberts Uldrikis en Willem Janssen een gele kaart want beide heren hebben het even met elkaar aan de stok.

In de laatste minuut van de eerste helft gaat bij SC Cambuur Mees Hoedemakers eruit en komt Calvin Mac-Intosch voor hem in de ploeg.

Gescoord wordt er niet meer en zo gaan beide ploegen met de 2-2 stand rusten.

Twee ongewijzigde ploegen komen na de rust het veld op.

Het eerste noemenswaardige moment in de 2e helft is als Mimoun Mahi schiet en via de rus van Doke Schmidt verdwijnt de bal in de handen van Sonny Stevens.

In de 63ste minuut een crooner Van FC Utrecht die Mark van de Maarel net voorlangs kopt en bij de 2e plaat niet binnen gewerkt kan worden, FC Utrecht zet echt aan als het naar de eigen Bunnikside speelt en in de 64ste minuut is het Cambuur plaag Henk Veerman die de 3-2 van dichtbij binnen schiet als de bal vanaf rechts voorgegeven wordt en Taos Douvikas en Marco Tol in duel gaan en de bal over hun heen gaat en voor de voeten van Veerman komt en die knalt van heel dicht bij de voorsprong binnen.

Direct daarna wisselt SC Cambuur weer en komen Michael Breij en Jasper ter Heide in de ploeg voor Issa Kallon en Marco Tol.

In de 71 ste minuut moet Sonny Stevens handelend optreden na een schot van net buiten de zestien van Taos Douvikas. Een minuut later twee nieuwe wissels bij de thuisploeg als Bart Ramselaar en Joris van Overeem in de ploeg komen voor Mimoun Mahi en Quinten Timber.

In de 77ste minuut gaat SC Cambuur wisselen en gaat Robin Maulun eruit en komt David Sambissa. Direct daarna een coner van FC Utrecht en is het Henk Veerman die de bal op de lat kopt. SC Cambuur heeft niets meer te vertellen in deze 2e helft.

In de 82ste minuut geeft Patrick Joosten een prima bal achter de defensie van de thuisploeg maar helaas kan Jamie Jacobs de bal net niet aannemen zodat Fabian de Keijzer de bal kan pakken.

Een minuut later de volgende wissels bij SC Cambuur als Tamás Kiss en Tom Boere binnen de lijnen komen voor Patrick Joosten en Jamie Jacobs en ook FC Utrecht wisselt nog en brengt Moussa Sylla voor Taos Douvikas.

Er komen dan 3 minuten extra tijd bij en daarin moet het dan gebeuren voor SC Cambuur, de ploeg zet wel aan en zet FC Utrecht onder druk maar tot echte kansen komt het niet en zo gaat SC Cambuur met lege handen terug naar Leeuwarden.