Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur leid 23ste nederlaag van seizoen in Arnhem

De lunchwedstrijd op deze zondag mochten in het Gelredome Vitesse en SC Cambuur spelen. SC Cambuur inmiddels gedegradeerd kan vrijuit voetballen en Vitesse heeft de punten hard nodig om het spelen van play-offs voor promotie/degradatie te ontlopen.

 

SC Cambuur begon beter aan de wedstrijd want een kopbal van Michael Breij ging via het hoofd van Daniël van Kaam over de goal van Kjell Scherpen. De ploeg uit Leeuwarden begon meer en meer aan te dringen en Vitesse had het heel moeilijk. Oud Vitesse speler Navarone Foor kon de bal net niet bij spits Roberts Uldrikis krijgen anders had die voor veel gevaar kunnen zorgen en een schot dat van richting werd veranderd ging net naast.  
Vitesse kreeg via Marco van Ginkel en Maximilian Wittek waren dreigend en

Matúš Bero liet zich gelden maar het was niet genoeg voor een doelpunt.

Vitesse begon beter aan de tweede helft en binnen dertien minuten na de hervatting was het Bartosz Bialek die op aangeven van Million Manhoef de 1-0 binnen kon tikken. Vijf minuten later was het wederom Bartosz Bialek die nu op aangeven van Carlens Arcus ook de 2-0 maakte. De wedstrijd eigenlijk op zijn kop. Wat een weelde voor de thuisploeg na zo’n slechte eerste helft.

Na ongeveer een uur spelen een smet op deze tweede helft als Carlens Arcus met zijn tweede gele kaart mag gaan douchen.

De geel-zwarten moesten het restant van de wedstrijd met tien man uitspelen, maar dat leek Vitesse niet te deren. Melle Meulensteen kreeg namelijk nog een goede mogelijkheid om de 3-0 op het scorebord te zetten. Zijn schot werd knap gestopt door Robin Ruiter. Vitesse versloeg zo SC Cambuur met 2-0.  

Scheidsrechter: Erwin Blank

Gele kaarten: Carlens Arcus 2x (Vitesse)

Rode kaarten: Carlens Arcus (Vitesse)

Toeschouwers: 16.082

Vitesse: Kjell Scherpen, Carlens  Arcus, Ryan Flamingo, Nicolas Isimat-Mirin, Maximilian Wittek; Melle Meulensteen (Enzo Cornelisse), Marco van Ginkel, Matúš Bero, Kacper Kozlowski (Mohamed  Sankoh), Million Manhoef (Sobdre Tronstad), Bartosz Bialek (Dominik Oroz)

SC Cambuur: Robin Ruiter, Mees Hoedemakers, Michael Breij (Jamie Jacobs Jacobs), Marco Tol, Alex Bangura, Navarone Foor, Daniël van Kaam, Sai van Wermerkerken (Doke Schmidt), Roberts Uldrikis (Björn Johnsen), Remco Balk (Silvester van der Water), Floris Smand (Mimoun Mahi)