Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur naar halve finale KNVB bekertoernooi

cambuurvitesse

Op de vroege donderdagavond in het Cambuur stadion de kwartfinale in het KNVB bekertoernooi tussen SC Cambuur en Vitesse. Een strijd tussen de nummers acht van de KKD en de nummer achttien van de eredivisie. Wie gaat naar de halve finale?

In de 9e minuut van de wedstrijd zien we de eerste serieuze doelpoging en die is van de gasten uit Arnhem als Anis Hadj Moussa van net buiten de zestien meter uithaalt en de bal gaat net over. Een minuut of vijf later is de thuisploeg gevaarlijk na een prima aanval. Thomas Poll geeft de bal op links mee geeft aan Remco Balk en die geeft voor en Michael Breij werd net genoeg gehinderd om de bal binnen te koppen.  In de 22ste minuut moet Yanick van Osch redding brengen op een schot van Mexx Meerdink. De wedstrijd gaat op een neer de eerste gedeelte van de eerste helft.

In de 34ste minuut is de thuisploeg weer gevaarlijk als Fedde de Jong een voorzet van rechts geeft en bij de tweede paal komt Daniel van Kaam inlopen en neemt de bal volley op de slof en de bal gaat naast, hier had de captain van Cambuur meer moeten doen. Direct daarna weer een aanval van de thuisploeg als men op het middenveld de bal veroverd via Milan Smit en neemt Fedde Jong de bal over en gaat richting de zestien meter en speelt de bal breed op Milan Smit en die schiet de 1-0 binnen. Na de voorsprong in Vitesse het even kwijt en neemt de thuisploeg het heft in handen en worden geregeld dreigend maar gescoord wordt er niet meer in de eerste helft en daarom gaan beide ploegen met de 1-0 naar de kleedkamer.

Het eerste gevaar in de tweede helft is weer voor SC Cambuur als Thomas Poll op komt en de bal mee krijgt van Michael Breij en met een puntertje probeert hij de goalie te verschalken maar raakt de bal niet vol genoeg. Direct daarna speelt dezelfde Michael Breij een mede speler in de zestien meter aan maar Daniel van Kaam handelt wat weifelend anders had hij kunnen scoren. In de 55ste minuut de beste kans voor Vitesse als Anis Hadj Moussa de bal vanaf rechts voorgeeft en Mexx Meerdink kan koppen maar doet er te weinig mee en zo gaat de kopbal over. Elf minuten later een scherpe counter van de thuisploeg als Michael Breij met de buitenkant schoen Milan Smit probeert te bereiken maar die bal kan net onderschept worden. Direct daarna een scrimmage voor de goal van Markus Schubert en op het laatst is het Milan Smit die de bal op de lat kopt. De thuisploeg is wel de ploeg met de meeste dreigende momenten voor de vijandelijke goal. Toch komt Vitesse op gelijke hoogte als Anis Hadj Moussa de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied krijgt en naar binnen trekt en uithaalt en in de korte hoek valt de bal binnen, 1-1.  Lang heeft Vitesse niet van deze gelijkmaker mogen genieten want een minuut later komt Thomas Poll op links op en draait weg bij Anis Hadj Moussa en geeft de bal voor en Fedde de Jong schiet de 2-1 binnen.

Scheidsrechter Rob Dieperink word daarna naar het scherm geroepen want Ramon Hendriks zou hands hebben gemaakt in de zestien meter of zou het in aanloop naar de goal buitenspel geweest zijn? Niemand in het stadion weet het. Het blijkt dus hands te zijn geweest van Ramon Hendriks en zo kan Milan Smit door middel van een strafschop de wedstrijd definitief in het slot gooien. Zoals het hele seizoen al mist Milan Smit ook vandaag niet en schiet zijn tiende strafschop binnen en is de wedstrijd beslist, 3-1.

Negen minuten extra tijd komt er dan bij en daarin wordt niet meer gescoord en zo staat SC Cambuur voor de tweede keer in de clubgeschiedenis in de halve finale van het KNVB bekertoernooi. NEC heeft zich daarvoor al geplaatst en daar komen dan Feyenoord, AZ, FC Groningen of Fortuna Sittard bij

Opstelling SC Cambuur: Yanick van Osch, Marco Tol, Flosris Smand, Jhondly van der Meer (Tyrique Mercera), Thomas Poll, Jeremy van Mullem, Daniel van Kaam (Vito Wormgoor), Michael Breij, Remco Balk (Roberts Uldrikis), Milan Smit, Fedde de Jong

Opstelling Vitesse: Markus Schubert, Dominik Oroz (Thomas Buitink), Carlens Arcus, Ramon Hendriks, Mica Pinto, Toni Domgjoni, Enzo Cornelisse, Adrian Mazilu (Amine Boutrah), Kacper Kozlowski (Gyan de Regt), Mexx Meerdink, Anis Hadj Moussa

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Gele kaart(en) Vitesse: Dominik Oroz, Ramon Hendriks