Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur neemt de drie punten mee uit Breda

nac - cambuur

Na de nederlaag tegen Jong FC Utrecht in eigen huis van afgelopen vrijdag moet de ploeg van Henk de Jong revanche nemen voor die nederlaag als het in het Rat Verlegh Stadion in Breda het opneemt tegen NAC Breda. Remco Balk start weer als rechtsbuiten en komt Sturla Ottesen op rechtsback in de plaats van Jhondly van der Meer. Marco Tol is weer beter nadat hij ziek was maar start op de bank en daardoor start Leon Bergsma.

De eerste kans in de wedstrijd is voor de thuisploeg als Dominik Janošek de bal achter in het strafschopgebied net niet goed aan kan nemen waardoor Yanick van Osch redding kan brengen en in de 9e minuut moet de goalie weer reddend optreden op een schot van Patriot Sejdiu. Een minuut of vijf daarna is de thuisploeg weer dreigend als Aime Ntsama Omgba uithaalt en de bal gaat net voorlangs. Af en toe komt SC Cambuur er eens uit maar het zet niet veel zoden aan de dijk.

In de 20ste minuut moet de thuisploeg op voorsprong komen als Boyd Lucassen de buitenspel omzeilt en de bal speelt op de geheel vrijstaande Elian Mar Omarsson en die neemt de bal eerst aan i.p.v. direct te schieten en hij neemt de bal slecht aan. Daar komt SC Cambuur goed weg want de spits stond geheel vrij voor Yanick van Osch en had direct moeten schieten. De thuisploeg behoud de regie in de wedstrijd en dat is ook duidelijk als men binnen 20 minuten al vier hoekschoppen krijgt.

In de 30ste minuut is het weer Yanick van Osch die de thuisploeg van scoren afhoudt als Aime Ntsama Omgba zo maar door de Friese defensie loopt en de bal net iets te ver voor zich uit speelt waardoor de goalie kan ingrijpen. Direct daarna is het voor de eerste keer dat SC Cambuur dreigend is als Michael Breij de bal bij de tweede paal inbrengt en Remco Balk komt net tekort om de bal binnen te tikken.

In de 36ste minuut komt SC Cambuur dan geheel tegen de verhouding in op voorsprong als Milan Smit een voorzet geeft vanaf links en Robert Uldrikis de bal achterwaarts over Roy Kortsmit binnen kopt, 0-1. Dit was tevens de ruststand, een ruststand waar SC Cambuur niet over mag klagen.

De mannen van Henk de Jong beginnen beter aan de tweede helft dan aan de eerste en zijn direct een beetje dreigend. Toch komt de thuisploeg dik verdiend op gelijke hoogte als vanuit een corner vanaf rechts op hoofd komt van Martin Koscelnik en die kopt de bal over de graaiende handen van Yanick van Osch, 1-1. Een paar minuten later heeft SC Cambuur geluk als een vrije trap van rechts volledig gemist word door Yanick van Osch maar de kopbal van Jan van den Bergh gaat net voorlangs. De wedstrijd gaat dan een beetje gelijk op maar in de 71ste minuut is het Fedde de Jong die een prachtige voorzet geeft vanaf rechts en weer is het Roberts Uldrikis die de bal binnenkopt en zo staat het 1-2 en kunnen de meegereisde fans vanuit “De Vissekom” in Breda weer juichen.

Drie minuten extra tijd komt er dan bij en in die drie minuten besluit Joey Kooij er nog een minuut extra bij te trekken wegens het tijdrekken van Yanick van Osch, die daar nog geel voor krijgt. Gescoord word er niet meer en zo gaan de drie punten mee terug naar Leeuwarden en kan er vooruit gekeken worden naar de wedstrijd van vrijdag a.s. als men uit moet naar FC Emmen. Door deze overwinning klimt SC Cambuur naar plaats zeven op de ranglijst.

NAC Breda: Roy Kortsmit, Boyd Lucassen, Cuco Martina, Jan van den Bergh, Manuel Royo Castell (Adam Kaied), Fredrik Jensen (Martin Koscelnik), Aime Ntsama Omgba (Tom Boere), Casper Staring, Patriot Sejdiu (Sigurd Haugen), Elian Mar Omarsson, Dominik Janošek

SC Cambuur: Yanick van Osch, Sturla Ottensen, Leon Bergsma, Floris Smand, Thomas Poll, Michael Breij (Jhondly van der Meer), Daniel van Kaam, Remco Balk, Fedde de Jong (Vincent Pichel), Milan Smit (Marco Tol), Roberts Uldrikis

Scheidsrechter: Joey Kooij

Gele kaart(en) sc Cambuur: Sturla Ottensen, Leon Bergsma, Yanick van Osch