Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur neemt de drie punten mee uit Maastricht

MVV - Cambuur

SC Cambuur is het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een 0-1 zege op MVV Maastricht. Milan Smit kopte de Leeuwarders in De Geusselt naar de overwinning.

Na een voorbereiding met vijf overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag stond vrijdagavond de start van de competitie op het programma. Voor vier nieuwelingen was er een basisplaats weggelegd: Thijs Jansen, Bryant Nieling, Nicky Souren en Michael de Leeuw. Voor Nieling en Souren was het een bijzondere wedstrijd: zij maakten uitgerekend tegen hun vorige club hun officiële debuut in het geel-blauw.

Ook bijzonder was het voor Souren dat hij voor het eerst in een officiële wedstrijd aanvoerder van SC Cambuur was. Toch werd de middenvelder de schlemiel van de eerste helft door na ruim een half uur geblesseerd uit te vallen. Tot dat moment hadden beide ploegen een aantal kansen gekregen, waarvan Matthias Nartey de grootste. Na een goede actie van Silvester van der Water mikte hij van dichtbij over.

In het laatste deel van het eerste bedrijf kreeg SC Cambuur ook goede mogelijkheden om de score te openen. Eerst was het Remco Balk die na een corner over kopte, even later werd Sturla Ottesen gevaarlijk. De Noorse back kreeg in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en haalde uit richting de lange hoek, maar zag zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaan.

Het duurde in de tweede helft lang voordat er een echte kans viel te noteren, maar bij de eerste grote mogelijkheid was het wel meteen raak. Van der Water vond met zijn voorzet Smit, die zijn rekening opende door raak te koppen. Vlak daarna was Thomas Poll met een vlammend schot dicht bij de 0-2. Waar het er even op leek dat zijn inzet in de kruising zou eindigen, spatte de bal uiteen op de lat.

Op een gevaarlijke kopbal na hield SC Cambuur in de slotfase de rijen achterin gesloten, waardoor de overwinning over de streep wordt getrokken. Door de zege begint de ploeg van Henk de Jong uitstekend aan het nieuwe seizoen en kan er met een (extra) goed gevoel worden toegeleefd naar de allereerste wedstrijd in het Kooi Stadion, die volgende week zondag op het programma staat. Helmond Sport is deze bijzondere wedstrijd de tegenstander.

Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys, Özgür Aktas, Wout Coomans, Tim Zeegers, Lars Schenk, Bryan Smeets, Nabil El Basri (78. Camil Mmaee), Ferre Slegers (79. Luca Foubert), Marko Kleinen (83. Saul Penders), Sven Braken, Rayan Buifrahi (62. Ilano Silva Timas)

Opstelling SC Cambuur: Thijs Jansen; Sturla Ottesen, Floris Smand, Bryant Nieling, Thomas Poll (86. Bram Marsman), Matthias Nartey (64. Fedde de Jong), Nicky Souren (36. Jeremy van Mullem), Michael de Leeuw (64. Benjamin Pauwels), Remco Balk (86. Tyrique Mercera), Milan Smit, Silvester van der Water

Scheidsrechter: Stan Teuben

Gele kaarten: Bryan Smeets, Tim Zeegers (MVV Maastricht), Jeremy van Mullem (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 5.049

Scoreverloop:
’70 0-1, Milan Smit

Bron: SC Cambuur