Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur neemt de drie punten mee uit Velsen Zuid na turbulente wedstrijd

telstarcambuur

Vandaag troffen SC Telstar en SC Cambuur elkaar in het Buko Stadion in Velsen Zuid. De thuisploeg wilde zich herstellen van de nederlaag tegen Jong PSV en SC Cambuur wilde een vervolg geven aan de spectaculaire gelijkspel tegen FC Emmen.

Bij de thuisploeg die het deze jaargang beter wil doen dan de negende plek van vorig seizoen geen Glynor Plet meer in de spits, maar het gevaarlijke duo Youssef El Kachati en Zakaria Eddahchouri. De beide spitsen speelden afgelopen seizoen nog bij Quick Boys en de Koninklijke HFC. Grootste mutatie binnen Telstar is misschien wel het vertrek van Pieter de Waard. Deze markante voorzitter nam na een periode van 17 jaar afscheid van de cultclub uit de Keuken Kampioen Divisie. Over de wedstrijd vanavond tussen Telstar en Cambuur zal nog lang worden nagepraat. Het had namelijk alles in zich: doelpunten, gele en rode kaarten, onderbrekingen, strijd en gelukkig uiteindelijk 3 punten die mee teruggaan naar Leeuwarden. De Leeuwarders wonnen namelijk in een tumultueus duel met 2-3 van de Witte Leeuwen.

Onder leiding van de vanavond een hoofdrol voor zich opeisende scheidsrechter Stan Teuben begon SC Cambuur fel aan de wedstrijd en creëerde zich een paar kansen maar toch leek de treffer aan de andere kant te vallen als Zakaria Eddahchouri op randje buitenspel kan uithalen maar Yannick van Os had een prima redding in huis. Na een minuut of 20 een discutabele moment in de zestien meter van SC Telstar als Floris Smand neergaat en de scheidsrechter een strafschop geeft, heel zwaar gestraft mag je zeggen. Milan Smit ontfermde zich over de bal en liet doelman Ronald Koeman jr kansloos, 0-1.

De wedstrijd moest toen stilgelegd worden doordat er een paar bekers het veld op vlogen. Na een onderbreking was de scheidsrechter de weg helemaal kwijt. Hij strooide opeens met gele kaarten en zelfs beide trainers kregen een prent. In minuut 34 gaf hij weer een strafschop aan SC Cambuur en deze was zwaar onterecht. Remco Balk gaat alleen op Ronald Koeman jr af en dan is het Jorginho Soares met een perfecte tackle op de bal voor de voeten van Remco Balk tikt en veel ongeloof in het stadion als Stan Teuben de bal op de stip legt. Milan Smit pakt dit cadeautje uit en staat het 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze probeerde Mike Snoei door het inbrengen van 3 wissels de wedstrijd nieuw leven voor de thuisploeg in te blazen. Dat betaalde zich al vliegensvlug uit, want de ingevallen Quinten van den Heerik zorgde in de 46e minuut al voor de aansluitingstreffer, 1-2. Zakaria Eddahchouri leek daarna de stand gelijk te trekken, maar zijn schot – na een prima actie van Jayden Turfkruier – ging rakelings voorlangs.

In de 71ste minuut krijgt SC Cambuur een vrije trap te nemen op een meter of 20 van de goal en Michael Breij knalt die bal geweldig in de kruising, 1-3. Na deze wonderschone goal moesten de spelers weer naar binnen want vanuit het vak van SC Cambuur fans werden weer bekers het veld opgegooid.
Na deze hervatting werd het nog billenknijpen voor SC Cambuur want Telstar kwam in de 88ste minuut terug in de wedstrijd als Zakaria Eddahchouri de bal keihard binnenkopt, 2-3. Hier bleef het dan bij en blijft SC Telstar op nul punten staan en SC Cambuur staat nu op vier punten na twee wedstrjden.

Opstelling Telstar: Ronald Koeman jr., Lassana Faye (46. Mees Kaandorp), Thomas Oude Kotte, Jorginho Soares, Mitch Apau, Cain Seedorf (46. Mohammed Tahiri), Tom Overtoom, Sebbe Augustijns (74. Tim van de Loo), Jayden Turfkruier, Youssef El Kachati (46. Quinten van den Heerik), Zakaria Eddahchouri

Opstelling SC Cambuur: Yanick van Osch, Alex Bangura, Marco Tol, Floris Smand, Jhondly van der Meer (61. Gabi Caschili), Michael Breij, Fedde de Jong, Daniël van Kaam, Silvester van der Water (90. Youns El Hilali) , Milan Smit (61. Roberts Uldrikis), Remco Balk (83. Wiebe Kooistra)

Scheidsrechter: Stan Teuben

Gele kaarten SC TelstarYoussef El Kachati, Mitch Apau, Sebbe Augustijns, Ronald Koeman jr., Mike Snoei, Jorginho Soares (Telstar),

Gele kaart(en) SC Cambuur: Milan Smit, Sjors Ultee, Daniël van Kaam, Youns El Hilali