Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur neemt een punt mee uit Deventer

In het prachtige oude Adelaarshorst moest SC Cambuur vandaag aantreden tegen GA Eagles. Beide ploegen hadden een prima resultaat behaald in de laatste wedstrijd dus vertrouwen zou groot zijn.

Opstelling GA Eagles                               Opstelling SC Cambuur
Screenshot_20221009-121307_Twitter   Screenshot_20221009-121259_Twitter

Beide ploegen begonnen lekker vrijuit voetballend aan de wedstrijd met aanvallende intenties van beide kanten. De grootste kans was voor SC Cambuur als Remco Balk in de 8e minuut van een meter of 17 uithaalt en de bal via de onderkant van de lat het veld weer in springt en in de 22ste minuut krijgt Tom Boere een niet te missen kans als Jamie Jacobs van afstand uithaalt en Jeffrey de Lange de bal niet onder controle krijgt en de bal via zijn borst terug het veld in springt en daar is dan Tom Boere die moet scoren maar hij schiet via de keeper de bal naast. GA Eagles heeft wat meer balbezit maar de kansen zijn voor SC Cambuur. Rond een minuut f 25 is het de thuisploeg die even aanzet en via een paar hoekschoppen zouden ze gevaarlijk kunnen worden maar SC Cambuur houdt goed stand in deze situaties ondanks het vroege druk zetten van de thuisploeg waardoor SC Cambuur vaak gedwongen wordt de lange bal te spelen.

De thuisploeg is echt gevaarlijk in de 39ste minuut als Bobby Adekanye de bal hard voorgeeft en niet binnen kan worden getikt door een medespeler en direct daarna is het Willum Willumsson die de bal vanaf links voorgeeft en Isac Lidberg tegendraads kan inkoppen maar niet krachtig genoeg waardoor João Virginia de bal kan stoppen. Gescoord wordt er niet in deze toch aantrekkelijke eerste helft en gaan beide ploegen met de 0-0 naar de kleedkamer.

Screenshot_20221009-140236_Twitter

Beide trainers wisselden niet in de rust dus ongewijzigde teams betreden het veld en de eerste grote kans is voor de thuisploeg als uit een omschakelmoment Isac Lidberg de bal mee geeft aan de bal geeft op Oliver Edvardsen en die staat vrij voor João Virginia maar schiet de bal net voorlangs. De thuisploeg is weer gevaarlijk in de 62ste minuut als Isac Lidberg de bal net voorlangs schiet.

Beide trainers wisselen in de 63ste minuut twee keer en bij de thuisploeg gaan Isac Lidberg en Evert Lindhorst naar de kant en komen Finn Stokkers en Tesfaldet Tekie binnen de lijnen en bij SC Cambuur gaan Silvester van de Water en Jamie Jacobs naar de kant en voor hen komen David Sambissa en Micahel Breij en een paar minuten later brengt Henk de Jong nog Felix Mambimbi en Roberts Uldrikis voor Tom Boere en Remco Balk.

GA Eagles is de betere ploeg in de tweede helft en komen in de 77ste minuut bijna op voorsprong als Bas Kuipers na een terg gekopte bal uithaalt en dan moet Leon Bergsma op de doellijn redding brengen en de bal uit de goal werken. Oud SC Cambuur trainer René Hake en tegenwoordig trainer van GA Eagles haalt dan in de 78ste minuut Bobby Adekanye en Oliver Edvardsen naar de kant en brengt nog Martijn Berden en Sylla Sow.

In de 82ste minuut moet João Virginia redding brengen op een van richting veranderd schot van Martijn Berden en hij moet de bal onder de lat wegplukken en een corner weggeven, die geen gevaar oplevert.

Mitchel Paulissen gaat dan in de 88ste minuut nog naar de kant en wordt vervangen door Jasper ter Heide. SC Cambuur probeert met een punt huiswaarts te keren en dat is gezien de tweede helft begrijpelijk want het kan niet veel brengen in deze tweede helft. Drie minuten extra tijd komen er dan bij en daarin komt nog Gerrit Nauber voor Jamal Amofa, die niet verder kan. In de extra extra tijd krijgt Michael Breij nog een schietkans maar de bal stuit net te hoog voor hem om snel te schieten en daarom gaat de bal naast. Daar blijft het dan bij en blijft het dus 0-0 in Deventer,