Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur neemt een punt mee uit Tilburg, wedstrijdverslag

Vanavond in het Koning Willem II Stadion in Tilburg wil SC Cambuur eerherstel halen voor de verloren thuiswedstrijden tegen TOP Oss maar dat zal dan moeten gebeuren tegen de koploper van de KKD moeten want dat is Willem II. De koploper die de laatste twee wedstrijden gelijk speelde dus misschien in een iets mindere vorm zijn? SC Cambuur trainer Henk de Jong werd vanmorgen wakker en had een aantal berichten op zijn telefoon dat er een aantal zieken zijn en moest dus improviseren en had een aantal spelers op de bank die er nog nooit bij hadden gezeten.

Onder veel rook in de kleuren van Willem II komen beide ploegen het veld op. In de zesde minuut is het Tommy St. Jago die een bal niet goed aanneemt en weg wil draaien bij Agustin Anello maar tikt de aanvaller tegen de voeten en die valt en scheidsrechter Erwin Blank legt de bal op de stip. De strafschop is een prooi voor specialist Milan Smit, 0-1. Na het terugzien van de beelden is dit een heel gemakkelijk gegeven strafschop, een cadeautje van de scheidsrechter.

In de 10e minuut schreeuwt alles en iedereen van de thuisploeg om een strafschop als uit een voorzet de bal op de arm komt van Marco Tol maar het is de steunarm dus geen strafschop. Een minuut of zes daarna een goede schietkans voor Ringo Meerveld maar raakt de bal niet lekker en gaat dan naast.

In de 21ste minuut geeft de scheidsrechter de thuisploeg een cadeautje als Tommy St. Jago net binnen de 16 meter schiet en de bal komt tegen de arm van Thomas Poll, een arm die langs het lichaam zit dus dit kan nooit een strafschop zijn. Hier word SC Cambuur echt benadeelt en Thijs Oosting schiet de strafschop in twee instanties binnen nadat Yanick van Osch de bal in eerste instantie stopt, 1-1. Wat een blunder dit van de scheidsrechter of een goedmakertje?

Ondanks het balbezit van de thuisploeg komt men niet vaak tot een gevaarlijke aanval. Het spel van hun gaat veel via de zijkanten en daar is SC Cambuur steeds beter op ingespeeld. SC Cambuur is nog een keer gevaarlijk via Remco Balk maar verder komen beid eploegen niet tot echte kansen. Er komen dan drie minuten extra tijd bij en in de eerste minuut daarvan krijgt SC Cambuur een goede kans als Remco Balk de bal voorgeeft en via via de bal komt bij Fedde de Jong maar die schiet dan net naast. Gescoord word er dan niet meer in de eerste helft.

In de het begin van de tweede helft neemt de thuisploeg het heft weer in handen en af en toe komt SC Cambuur er gevaarlijk uit. Het is een aantrekkelijk schouwspel geworden. In de 70ste minuut bijna de voorsprong voor SC Cambuur als Michael Breij een vrije trap mag nemen van een meter of 25 en zijn chot word van richting veranderd en Joshua Smits kan de bal zo pakken maar verslikt zich bijna in de bal en laat hem door de handen glippen maar de bal gaat net naast. Enkele dreigende momenten van de thuisploeg heeft SC Cambuur dan al achter de rug.

Met nog een minuut of vier te gaan krijgt Erik Schouten de kans om zijn oude werkgever pijn te doen als hij op een meter of 6,7 de bal voor het inschieten heeft maar schiet hem naast en in de twee minuut van de extra tijd, die vijf minuten bedroeg, kon invaller Khaled Razak de winnende nog binnen schieten voor de thuisploeg maar ook zijn schot ging voorlangs. Zo blijft het bij deze 1-1 en neemt SC Cambuur een punt mee richting Friesland.

Opstelling Willem II: Joshua Smits, Tommy St. Jago, Raffael Behounek, Erik Schouten, Rúnar Sigurgeirsson, Jesse Bosch, Mathias Verreth, Nick Doodeman (Patrick Joosten), Thijs Oosting (Jeredy Hilterman), Ringo Meerveld (Max Svensson), Michael de Leeuw (Khaled Razak)

Opstelling SC Cambuur: Yanick van Osch, Marco Tol, Floris Smand, Leon Bergsma, Thomas Poll, Michael Breij, Jeremy van Mullem, Remco Balk, Fedde de Jong, Milan Smit, Agustin Anello (Tyrique Mercera)

Scheidsrechter: Erwin Blank

Gele kaart(en) Willem II: Tommy St. Jago, Erik Schouten

Gele kaart(en) SC Cambuur: Remco Balk