Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur pakt diep in blessuretijd een punt tegen RKC.

Diep in blessuretijd pakte SC Cambuur nog een punt in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. In theorie kunnen de Leeuwarders nog dromen over deelname aan de play offs voor Europees voetbal.

SC Cambuur begon qua kansen goed aan de wedstrijd tegen de Waalwijkers en kregen na ruim een kwartier spelen de eerste grote kans in de wedstrijd. Na een goede actie van Issa Kallon vond Jamie Jacobs keeper Etienne Vaessen op zijn weg en in de rebound was Robert Uldrikis net te laat om nog doeltreffend te kunnen zijn. De bezoekers hadden qua spel wel de overhand tot op dat moment maar de scherpte ontbrak bij de Waalwijkers en dan met namen bij Richard van der Venne, die in de wedstrijd tegen FC Groningen nog doeltreffend was. Kansen waren heel schaars in de eerste helft.

Ook na de rust was het niet echt genieten in Leeuwarden want mooi voetbal was schaars. RKC was wel de ploeg met de meeste dreiging, zo schoot Finn Stokkers recht op Sonny Stevens en in de nastoot viel een voorzet van Van der Venne op de lat. Na 72 minuten was het dan toch raak. Michiel Kramer speelde Yassin Oukili knap aan en diens poging verdween via Stevens en Doke Schmidt in het doel: 0-1.

Robert Uldrikis kreeg snel daarna de kans om gelijk te maken maar vrij voor de keeper schoot hij in het zijnet. Een foute terugspeelbal van Achmed Touba was de aanleiding van de kans. Vele fans dachten aan een goal maar dat was helaas voor hun niet zo. Kost voor het einde van de wedstrijd leek RKC op 0-2 te komen als Michiel Kramer bijna op de doellijn de bal binnen werkt na een kopbal maar hij stond buitenspel, na controle van de VAR. Daar kwam SC Cambuur goed weg.

De thuisploeg bleef jagen op de gelijkmaker en diep in blessure tijd kreeg men loon naar werken want vanuit een corner kopte jongeling Milan Smit achterwaarts de bal achter Etienne Vaessen, 1-1. De eerste eredivisie goal van Milan Smit. SC Cambuur blijft zo in de race voor plaats 8 en RKC is bijna veilig voor degradatie want het gat met de rechtstreekse degradatieplaats in nu 6 punten.

Na de wedstrijd kwam aanvoerder Erik Schouten van SC Cambuur nog met een opmerkelijk statistiek en begreep de onvrede bij hun supporters. "Kijk maar na: we hebben voor het eerst in drie jaar een goal in blessuretijd gemaakt die belangrijk is. Vorige week deden we dat ook, maar terugkomen lukte ons niet. Nu voor het eerst. Of het terecht is, laat ik in het midden. Ik houd het positief: we hebben een punt", zegt Schouten tegen ESPN.

Vele supporters van SC Cambuur waren niet echt blij met hun ploeg en enkele supporters begonnen zelfs te fluiten. "Ik wilde het positief houden, maar ik vind dat terecht. We waren zo slordig. Wat je zegt: misschien is het op. Ik vind er wat van, maar dat houd ik voor me. We staan op 35 punten, daar hadden we van tevoren voor getekend."

Cambuur heeft in de tweede seizoenshelft een stuk minder gepresteerd dan in de eerste. "We hebben zo hard ons best gedaan in de eerste seizoenshelft dat we de tweede seizoenshelft helemaal niet meer hoefden", knipoogt Schouten.