Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur presenteert jaarcijfers: "Mogen al met al tevreden zijn"

SC Cambuur presenteerde woensdagmiddag de jaarcijfers. De club schrijft over vorig seizoen nipt rode cijfers, maar kijkt ondanks een moeilijke periode in de coronapandemie, positief terug op het afgelopen jaar.

"Gezien de uitdagende omstandigheden waarin we het afgelopen jaar hebben moeten opereren mogen we al met al tevreden zijn met deze cijfers", aldus financieel directeur Gerald van den Belt op de officiële website van SC Cambuur. "Het blijft natuurlijk zonde dat we het sportieve succes niet hebben kunnen verzilveren doordat het stadion leeg moest blijven."

Vanwege regelingen van de overheid is een groot deel van dat verlies gecompenseerd. De premie die betaald moest worden aan vorige clubs van nieuwe spelers en na promotie naar de Eredivisie, heeft uiteindelijk voor een verlies van 395.000 euro gezorgd.

"Toch hebben we mede dankzij de fantastische steun van onze supporters en sponsoren de schade weten te beperken en hebben we vol ingezet op het bij elkaar houden van de selectie om zo de kans op handhaving te vergroten", aldus Van den Belt.

"We hebben de mogelijkheid gehad om in de zwarte cijfers terecht te komen door de verkoop van één of meerdere van onze sterkhouders, maar dit hebben we met het oog op de lange termijn bewust niet gedaan", vertelt de financieel directeur.