Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur rood gekleurd uit Waalwijk

Om 20.00 uur op deze zaterdagavond treffen in het Mandemakers stadion in Waalwijk de nummers 12 en 13 van de eredivisie elkaar. SC Cambuur mag op bezoek bij RKC Waalwijk. Na de nederlaag tegen FC Groningen is de ploeg van Henk de Jong gebrand op een goed resultaat.

Opstelling RKC Waalwijk                           Opstelling SC Cambuur
Screenshot_20220917-195704_Twitter   Screenshot_20220917-195649_Twitter

Scheidsrechter vanavond is Sander van der Eijk en SC Cambuur begint goed aan de wedstrijd want binnen twee minuten is het Silvester van der Water die kan schieten maar keeper Etienne Vaessen pakt de bal in de benedenhoek  en een paar minuten later kan Jamie Jacobs uithalen maar zijn poging gaat net over en direct daarna is het Tom Boere die de bal net niet op doel kan krijgen na een aanval via Felix Mambimbi en Alex Bangura.
In de 8ste minuut zet Mees Hoedemakers de wedstrijd op de kop voor SC Cambuur als hij een overtreding maakt op Julen Lobete en dat wordt, terecht, bestraft met een rode kaart en zo moeten de Friezen met tien man verder.
Direct daarna het eerste schot op doel van de thuisploeg en het is Michiel Kramer die uithaalt maar João Virginia heeft de poging klemvast.
Daniel van Kaam komt dan in de ploeg om de orde op het middenveld te herstellen en gaat Felix Mambimbi naar de kant. João Virginia moet daarna handelend optreden na een dubbele corner voor de thuisploeg en is het Shawn Adewoye die kan uithalen.
In de 17e minuut een mooie aanval van SC Cambuur over de linkerkant en Alex Bangura kan de bal voorgeven en Etienne Vaessen tikt de bal het veld in precies voor de voeten van Jamie Jacobs en die haalt doeltreffend uit en staat SC Cambuur met 0-1 voor. De VAR checkt de goal uiteraard en hij geeft aan, doelpunt.
RKC Waalwijk krijgt in de 30ste minuut hulp van de VAR (Bas Nijhuis) als hij scheidsrechter van der Eijk naar de kant roept omdat Jamie Jacobs hands gemaakt zou hebben na een schot van Pelle Clement. Jacobs had zijn arm niet langs het lichaam maar in de draai komt de bal tegen zijn hand en ziet de bal niet eens aankomen en toch gaat de bal op de stip want de scheids neemt het advies van de VAR over. Trainer Henk de Jong is heel erg boos over deze beslissing en loopt het veld in en krijgt ook een rode kaart van de scheids. Zo loopt SC Cambuur rood aan maar de strafschop staat nog. Michiel Kramer mag het vonnis vellen en doet dat, 1-1. Jamie Jacobs krijgt nog geel.

In minuut 45 is het drama voor SC Cambuur compleet als Alex Bagura ook met rood wordt weggestuurd na een pittige tackle met de noppen op de scheenbeen van Julian Lelieveld. Scheidsrechter Sander van der Eijk heeft de wedstrijd totaal niet onder controle want weer moet de VAR hem naar de kant halen om deze overtreding te beoordelen. Tegen de rode kaart is niets in te brengen want het was een duidelijke rode kaart en zo moet SC Cambuur met negen man verder. Er komen dan vier minuten extra tijd bij in deze eerste helft en in die extra tijd gebeurt niets en zo zal deze tumultueuze eerste helft goed besproken worden maar gaan beide ploegen met de 1-1 naar de kleedkamer.

Screenshot_20220917-215638_Twitter

Beide ploegen gaan in de rust wisselen en de thuisploeg brengt Roy Kuijpers en Florian Jozefzoon voor Julen Lobete en Dario van den Buijs en bij SC Cambuur zijn Michael Breij en David Sambissa binnen de lijnen gekomen voor Tom Boere en Silvester van der Water.

Wat kan SC Cambuur in deze tweede helft doen met 2 man minder, het zal verdedigen zijn en hopen op een uitbraak. RKC zet de druk er vol op en omsingelt de verdediging van SC Cambuur heel langmaar tot echt grote kansen komt de ploeg niet. Ilias bel Hassani probeert het eens met een afstandschot maar João Virginia pakt de inzet. Julian Lelieveld krijgt dan een gele prent na een overtreding op Michael Breij. Na een uur spelen wisselt de thuisploeg en haalt het Thierry Lutonda naar de kant en brengt het Zakaria Bakkali.

Schoten van Vernon Anita en Zakaria Bakkali raken geen doel en een inzet van Michiel Kramer ook niet. Het is nu al hens aan dek voor de Friezen want de druk wordt groter en groter. In de 68ste minuut wisselt men nog eens en haalt het Leon Bergsma naar de kant en komt Calvin Mac-Intosch in de ploeg en twee minuten later komt bij de thuisploeg Mika Biereth voor Julian Lelieveld.

Ilias bel Hassani probeert het een paar keer van afstand en Roy Kuipers schiet hard over en in de 76ste minuut is het dan raak voor de Waalwijkers als heel ongelukkig Marco Tol de bal in eigen doel werkt, 2-1.

Acht minuten voor tijd wordt het dan ook 3-1 na een prima goal van Zakaria Bakkali. Remco Balk mag dan nog in de ploeg komen voor Mitchel Paulissen maar dat helt natuurlijk niet meer en bij RKC komt Patrick Vroegh erin voor Pelle Clement. RKC gaat nog volle bak door om meer goals te maken want SC Cambuur is aangeslagen wild nu en Illias bel Hassani (87ste) en Michiel Kramer (90ste)  doen dat ook en zo wordt de stand nog 5-1. Er komen dan twee minuten extra tijd bij en in die extra tijd krijgt Remco Balk de mogelijkheid om de stand iets dragelijker te maken als Joáo Perreira de bal lang geeft en door een misverstand komt Remco Balk vrij voor de keeper maar wilt de bal over de keeper maar de bal gaat naast. Daar blijft het dan bij en gaat SC Cambuur rood gekleurd terug naar Leeuwarden en een dikke nederlaag. Snel vergeten en door.