Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur scoort negen keer in Drachten

Dr Boys 003

Vanavond speelde SC Cambuur de tweede wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In Drachten was Drachtster Boys de gastheer. De wedstrijd werd een uur vervroegd omdat het KNMI heel slecht weer voorspelt voor de avond. Of het er van komt is altijd een tweede.

De vorige week speelden de geel-blauwen tegen VfB Oldenburg en wonnen met 2-3. Ten opzichte van die wedstrijd kende het basisteam van SC Cambuur in Drachten enkele wijzigingen. Brett Minnema, Bram Marsman, Daniël van Kaam en Fedde de Jong waren de nieuwe namen die vanaf het eerste fluitsignaal mochten opdraven. Tyrique Mercera, Jeremy van Mullem, Bryant Nieling, Nicky Souren, Remco Balk, Milan Smit en Benjamin Pauwels completeerden het elftal.

Onder warme (en droge) omstandigheden kende SC Cambuur een valse start van de wedstrijd. Drachtster Boys nam in de vierde minuut brutaal de leiding door na een corner Minnema te verschalken.

Een andere tegenvaller was dat Souren kort na het openingsdoelpunt de strijd moest staken. De middenvelder kreeg een tik te verwerken en kon niet verder. Met Matthias Nartey als vervanger binnen de lijnen trok SC Cambuur vervolgens het initiatief naar zich toe. Nadat Smit de paal raakte, schoot Van Mullem op aangeven van Pauwels raak in de lange hoek.

Daarna ging het snel in Drachten. Eerst knalde Smit een door Balk verdiende strafschop binnen, daarna maakte Pauwels met een hard schot zijn eerste in het geel-blauw en vervolgens tekende Smit uit de draai voor de 1-4. Zo ging de formatie van Henk de Jong ondanks de vroege achterstand alsnog met een ruime voorsprong de rust in.

Met een bijna compleet nieuw elftal begon SC Cambuur aan de tweede helft. Minnema en Nartey bleven staan, Bjarn Zorgdrager, Buddy Vogelzang, Floris Smand, Thomas Poll, Tony Rölke, Steyn Potma, Wiebe Kooistra, Michael de Leeuw en Silvester van de Water kwamen erbij. Yoram van der Veen kwam vroeg na rust ook binnen de lijnen. Hij verving de vroeg in de wedstrijd ingevallen Nartey.

Ondanks de vele wijzigingen ging SC Cambuur na rust verder waar het was gebleven. Potma maakte na een uur de eerste van de tweede helft en tevens de mooiste van de avond. Door naar zijn linkerbeen te draaien en de bal in de verre kruising te krullen, maakte hij de 1-5. Van der Water (kopbal), Kooistra (schot), De Leeuw (intikker) en Poll (schot) voerden de score vervolgens op, met een 1-9 eindstand tot gevolg.

De oefencampagne van SC Cambuur gaat komende zaterdag verder. Dan staat om 18.00 uur op het sportcomplex van vv Warga een wedstrijd tegen FC Emmen (drie blokken van veertig minuten) op het programma.

Opstelling SC Cambuur eerste helft: Minnema; Mercera, Van Mullem, Nieling, Poll; Souren (12. Nartey), De Jong, Van Kaam; Balk, Smit, Pauwels

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Minnema; Zorgdrager, Vogelzang, Smand, Poll; Nartey (50. Van der Veen), Rölke, Potma; Kooistra, De Leeuw, Van der Water