Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur speelt verdienstelijk gelijk tegen FC Dordrecht

Cambuur - Dordrecht

Als je gisterenavond op het Cambuurplein kwam zag je overal vlaggen hangen met de tekst “Bedankt Cambuurplein”. Een mooie actie die vanuit SC Cambuur kwam en dat was om de buurt te bedanken voor de goede relatie de afgelopen zestig jaar dat de club hun wedstrijden speelde. De kans bestaat dat het vanavond voor de één na laatste keer dat men aan het Cambuurplein zou spelen.

SC Cambuur trainer Henk de Jong zei hierover “We willen op een goede manier het tijdperk aan het Cambuurplein afsluiten”. De trainer had best wel zorgen voor de wedstrijd want hij miste maar liefst elf spelers en dat is geen kattenpis. Maar daar kwam de trainer zoals altijd wel uit.
Voor een goed vol Cambuur stadion ging de trainer weer terug neer het vertrouwde 4-3-3- systeem en dat past prima bij het team. Michael Breij was weer terug van een blessure en mocht direct in de basis starten. Hij zou overigens maar één helft spelen. Tegenstander FC Dordrecht is bezig aan een prima seizoen en is zelfs nog niet kansloos voor rechtstreekse promotie naar de eredivisie dus het zou een zware kluif worden voor de Leeuwarders.

Het werd een wedstrijd om je vingers bij af te likken want, na een minder eerste 20 minuten, zag het publiek een geweldige wedstrijd. Na een minuut of dertig nam SC Cambuur de leiding als Roberts Uldrikis een grote fout van doelman Luca Plogman genadeloos afstraft na een voorzet van Michael Breij, 1-0. Nog geen vijf minuten later stond het alweer gelijk als Ilias Sebaoui een fout op het middenveld van de thuisploeg afstraft, 1-1. Zeven minuten later kan het stadion weer juichen als Thomas Poll vanaf links ene prima voorzet geeft bij de tweede paal op Michael Breij en die legde de bal terug op Roberts Uldrikis en die werkte de 2-1 binnen. Even daarna kon de topscorer van SC Cambuur Milan Smit het nog mooier maken als hij de diepte wordt ingestuurd maar hij schoot net naast. Bij deze 2-1 bleef het dan bij rust.

De wedstrijd is vier minuten bezig in de tweede helft als Milan Smit dan wel doet waar hij goed in is en dat is doelpunten maken. Invaller Bram Marsman, die zijn debuut in SC Cambuur 1 maakte, legde de bal na een aanval over links breed en Milan Smit rondde keurig af, 3-1. Zes minuten later deden de Dortenaren alweer iets terug als een huurling van Feyenoord Shiloh ’t Zand de aansluitingstreffer maakt 3-2.
FC Dordrecht rook bloed en ging op jacht naar de gelijkmaker en SC Cambuur werd gedwongen om tegen te houden. Yanick van Osch was een paar keer een sta in de weg voor FC Dordrecht maar in de 79ste minuut moest hij toch capituleren als Adrian Segecic teveel ruimte kreeg in de zestien meter en met links diagonaal binnenschiet, 3-3.

Milan Smit was in de laatste fase van de wedstrijd nog het dichtst bij de winnende treffer, maar zijn inzet vanuit vallende positie was nog net te keren door doelman Plogmann en zo werden de punten in een vermakelijke avond aan het Cambuurplein gedeeld.

Volgende week staat de verre reis naar Kerkrade op het programma en treft SC Cambuur opnieuw een ploeg die nog volop meedoet voor de eerste twee plekken: Roda JC.

Opstelling SC Cambuur: Yanick van Osch; Sturla Ottesen, Marco Tol, Floris Smand (Toni Jonker), Thomas Poll; Daniel van Kaam (Tom van der Werff), Fedde de Jong (Jhondly van der Meer), Michael Breij (Bram Marsman); Tyrique Mercera, Roberts Uldrikis, Milan Smit

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Léo Seydoux (Ilias Bronkhorst), Ruben Kluivert, Job van den Avert, John Hilton (Rocco Robert Schein); Tim Receveur (Jari Schuurman), Shiloh ’t Zand, Mathis Suray; Dylan Mbayo (Adrian Segecic), Rene Kriwak (Oluwakorede Osundina), Ilias Sebaoui

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Gele kaarten: Floris Smand (SC Cambuur)